PROUD! FILMFESTIVAL | LGBT-film i Paradis | 1.-8. oktober '16

Skolevisninger

Som et særligt tilbud til kommunens skoler, har PROUD! Filmfestival sammensat et film- og debatarrangement for 8. – 10. klasse.

Det kommer til at foregå d. 3. og 5. oktober 2017 kl. 10 i Øst for Paradis, Aarhus C
I år viser vi to kortfilmsprogrammer; ét om kønsidentitet og ét om seksuel identitet. Læs mere om de to kortfilmsprogrammer herunder. Efter begge visninger vil der være mulighed for at stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord til festivalleder, Tine Kristensen og vi har god erfaring med at debatten er nede på jorden, hudløs ærlig og spændende. Efter skolevisningen om kønsidentitet deltager der yderligere en transkønnet, som vil fortælle sin historie og svare på spørgsmål.

Arrangementet koster 10,-/person

Bestil billetter ved at sende en mail til info@proud.dk

BEMÆRK! Der er begrænset antal pladser. Betaling for billetter refunderes ikke ved afbud.

 

TIRSDAG D. 3. OKTOBER – 3 KORTFILM OM KØNSIDENTITET OG TRANSKØNNETHED

Take your partners (11 min)
Ollie er ikke en helt almindelig 8-årig dreng, men hun vil heller aldrig blive den pige som samfundet forventer hun skal være.
Engelsk med danske undertekster

Benedik og monsteret (10 min)
Denne animerede kortfilm er historien om et monster, der ikke vil skræmme, om en dreng, der savner en ven og gerne vil have lov til at være den han er. Det er også en film om, at venskab kan gå på tværs af store forskelle og at kærlighed og respekt går hånd i hånd.
Norsk med danske undertekster

In My Shoes (7 min)
En dokumentarisk kortfilm, der taler med 5 unge, australske transkønnede, der kort fortæller, hvordan det er at være dem.
Engelsk uden undertekster


TORSDAG D. 5. OKTOBER – 2 KORTFILM OM SEKSUALITET – 10 ledige pladser

I Don’t Want to Go Back Alone (17 min)
I denne søde kortfilm møder vi Leonardo og veninden Giovana. Den bekrøllede dreng Fabio begynder i deres klasse og han falder hurtigt i snak med de to venner. Men efterhånden som Leonardo og Fabio kommer tættere på hinanden, bliver det svært for Giovana at finde en plads i venskabet med de to drenge.
Portugisisk med danske undertekster

Freja og Sofie (16 min)
Freja er iskold og ligeglad med dem, hun går i klasse med. Undtagen Sofie. Hende er Freja forelsket i. Klassen skal på lejrtur, og Sofie og vennerne har planlagt at holde fest i smug, når lærerinden er gået i seng. Om natten på lejrturen dukker drengene op på pigernes værelse med favnene fulde af sprut. Mens Freja sidder for sig selv ude på toilettet og fikser en joint, tager festen inde på værelset en uventet drejning, da Sofie finder et billede af sig selv i Frejas taske.
Dansk med danske undertekster

 

UNDERVISNINGMATERIALE

Som lærer har du mulighed for at tage udgangspunkt i et undervisningsmateriale udarbejdet specifikt som supplement til vores filmvisninger. De er rettet mod dansk-, samfundsfag-, historie og seksualundervisning og er udarbejdet af vores moderfestival, MIX Copenhagen, i samarbejde med konsulenter med speciale i køn i pædagogik. Disse må bruges frit.

Klik på billedet herunder for at hente undervisningsmaterialet.

undervisningsmateriale

 Ældre undervisningsmateriale kan hentes her