PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

Skolevisninger

Som et særligt tilbud til kommunens skoler, har PROUD! Filmfestival sammensat et film- og debatarrangement for 8. – 10. klasse.

Det kommer til at foregå d. 3. og 5. oktober 2017 kl. 10 i Øst for Paradis, Aarhus C
I år viser vi to kortfilmsprogrammer; ét om kønsidentitet og ét om seksuel identitet. Læs mere om de to kortfilmsprogrammer herunder. Efter begge visninger vil der være mulighed for at stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord til festivalleder, Tine Kristensen og vi har god erfaring med at debatten er nede på jorden, hudløs ærlig og spændende. Til visninger om kønsidentitet og transkønnethed vil der yderligere deltage en transkønnet, der også svarer på spørgsmål fra eleverne.

Arrangementet koster 10,-/person
Bestil billetter ved at sende en mail til info@proud.dk

BEMÆRK! Der er begrænset antal pladser. Betaling for billetter refunderes ikke ved afbud.

 

TIRSDAG D. 3. OKTOBER – 4 KORTFILM OM KØNSIDENTITET OG TRANSKØNNETHED

In My Shoes (7 min)
En dokumentarisk kortfilm, der taler med 5 unge, australske transkønnede, der kort fortæller, hvordan det er at være dem.
Engelsk uden undertekster

Benedik og monsteret (10 min)
Denne animerede kortfilm er historien om et monster, der ikke vil skræmme, om en dreng, der savner en ven og gerne vil have lov til at være den han er. Det er også en film om, at venskab kan gå på tværs af store forskelle og at kærlighed og respekt går hånd i hånd.
Norsk med engelske undertekster

Eila (13 min)
Portrættet af Eila, en 85-årig transkønnet lesbisk, bekræfter os i, at det aldrig er for sent til at være eller blive sig selv.
Dansk med engelske undertekster


Take your partners (11 min)

Ollie er ikke en helt almindelig 8-årig dreng, men hun vil heller aldrig blive den pige som samfundet forventer hun skal være.
Engelsk uden undertekster

 

TORSDAG D. 5. OKTOBER – 2 KORTFILM OM SEKSUALITET – 4 ledige pladser

I Don’t Want to Go Back Alone (17 min)
I denne søde kortfilm møder vi Leonardo og veninden Giovana. Den bekrøllede dreng Fabio begynder i deres klasse og han falder hurtigt i snak med de to venner. Men efterhånden som Leonardo og Fabio kommer tættere på hinanden, bliver det svært for Giovana at finde en plads i venskabet med de to drenge.
Portugisisk med danske undertekster

Raniya (27 min)
Raniya er en ung dansk kvinde med muslimske rødder, som hemmeligt flirter med Julie. Da Raniyas søster flytter ind på sofaen, udgør hun en trussel mod udforskningen af Raniyas seksualitet og identitet som lesbisk.
Dansk med danske undertekster

 

UNDERVISNINGMATERIALE

Som lærer har du mulighed for at tage udgangspunkt i et undervisningsmateriale udarbejdet specifikt som supplement til vores filmvisninger. De er rettet mod dansk-, samfundsfag-, historie og seksualundervisning og er udarbejdet af vores moderfestival, MIX Copenhagen, i samarbejde med konsulenter med speciale i køn i pædagogik. Disse må bruges frit.

Klik på billedet herunder for at hente undervisningsmaterialet.

undervisningsmateriale

 Ældre undervisningsmateriale kan hentes her