PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | OKT 2020

Skolevisninger

Som et særligt tilbud til kommunens skoler, har PROUD! Filmfestival sammensat et film- og debatarrangement for 8. – 10. klasse, som foregår under filmfestivalen. Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Det kommer til at foregå d. 9. og 11. oktober 2019 kl. 10 i Øst for Paradis, Aarhus C
I år viser vi to kortfilmsprogrammer; ét om kønsidentitet og ét om seksuel identitet. Læs mere om de to kortfilmsprogrammer herunder. Efter begge visninger vil der være mulighed for at stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord til festivalleder, Tine Kristensen og vi har god erfaring med at debatten er nede på jorden, hudløs ærlig og spændende. Til visninger om kønsidentitet og transkønnethed vil der yderligere deltage en transkønnet, der også svarer på spørgsmål fra eleverne.

Arrangementet koster 10,-/person
Bestil billetter ved at sende en mail til skolefilm@proud.dk

BEMÆRK! Der er begrænset antal pladser. Betaling for billetter refunderes ikke ved afbud.

 

TIRSDAG D. 9. OKTOBER – 3 KORTFILM OM KØNSIDENTITET OG TRANSKØNNETHED

Boy (16 min)
I en dansk forstad forsøger Emil at springe ud som trans over for sin mor. I den forbindelse søger han støtte og hjælp fra sin storebror.
Dansk med engelske undertekster

BrocKINGton (8 min)
Blake er trans og går i gymnasiet. Han fortæller om, hvilke udfordringer han har mødt i North Carolina, og hvordan det er at være anerledes end sine jævnaldrende.
Dansk med engelske undertekster
Filmen indeholder svage referencer til selvmord


Take your partners (11 min)

Ollie er ikke en helt almindelig 8-årig dreng, men hun vil heller aldrig blive den pige som samfundet forventer hun skal være.
Engelsk uden undertekster

 

 

TORSDAG D. 11. OKTOBER – 3 KORTFILM OM SEKSUALITET

Freja og Sofie (14 min)
Freja er vild med Sofie. På en hyttetur på med klassen finder de andre ud af, at Freja er til piger og Sofie forsøger at lokke hende i en fælde.
Dansk uden undertekster

Så se mig nu (16 min)
Rania er lesbisk og muslim og er ved at flytte sammen med sin kæreste. Hendes far ved det dog ikke, og forsøger at gifte hende væk. Rania må nu tage et valg om hun vil fortælle sin far sandheden eller risikere at miste sin kæreste.
Dansk med engelske undertekster

Svans (18 min)
Bange for hvad omverden vil tro gør Aksel sig skyld i en hadforbrydelse, da han bliver set med kæresten Alexander.
Dansk uden undertekster
Filmen indeholder korte klip med synlige kønsdele

 

 

UNDERVISNINGMATERIALE

Som lærer har du mulighed for at tage udgangspunkt i et undervisningsmateriale udarbejdet specifikt som supplement til vores filmvisninger. De er rettet mod dansk-, samfundsfag-, historie og seksualundervisning og er udarbejdet af vores moderfestival, MIX Copenhagen, i samarbejde med konsulenter med speciale i køn i pædagogik. Disse må bruges frit.

Klik på billedet herunder for at hente undervisningsmaterialet.

undervisningsmateriale

 Ældre undervisningsmateriale kan hentes her