PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | OKT 2020

Om os

PROUD! Filmfestival er en filmfestival i Aarhus dedikeret til LGBTQ-film. Den afholdes hvert år i uge 40 og 41 i Øst for Paradis. I løbet af året afholder vi filmvisninger, forpremierer, foredrag og debatarrangementer med relevans for LGBTQ-miljøet, samt alle andre interesserede i Aarhus og omegn.

Filmfestivalen for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transpersoner og queers i Aarhus har gennem de sidste par årtier haft mange navne, former og lokationer. Det der startede som Aarhus Gay & Lesbian Film Festival blev senere til MIX Aarhus for efter et par år at skifte navn til PROUD! Filmfestival. Det skete i 2013 og ved samme lejlighed vendte filmfestivalen, efter en kortvarig flirt med biografen Metropol på Trøjborg, tilbage til de hyggelige og charmerende sale hos Øst for Paradis.

I dag ledes filmfestivalen af tre ildsjæle, der har overtaget hvervet fra Tine Kristensen, som har haft mange års erfaring med både film og de tematikker som festivalen dækker. Til at hjælpe afviklingen af PROUD! Filmfestival, udgøres den uundværelig støtte af en gruppe på 10-12 frivillige rygradden af festivalen. Festivalen er en non-profit forening, der drives 100% af frivilligt arbejde.

Vil du gerne være frivillig til PROUD! Filmfestival? Hvad end indsatsen er stor eller lille, kan vi bruge den, så send en mail til kontakt@proud.dk

Mål og vision

PROUD! Filmfestival – LesbianGayBiTransQueer Filmfestival – ønsker at rette linsen imod den menneskelige mangfoldighed på det store lærred. PROUD! Filmfestival viser de nyeste film fra hele verden, som omhandler kønsrelaterede emner og seksualitetens udtryk i alle regnbuens farver.

PROUD! Filmfestival afholdes i samarbejde med MIX Copenhagen