PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | OKT 2020

Events

Herunder kan du se kommende og tidligere events.

Programmet for 2024 er på vej! Vi glæder til at præsentere et spændende filmprogram.

PROUD Filmfestival er en filmfestival i Aarhus dedikeret til LGBT-film. Den afholdes hvert efterår i Øst for Paradis. Tilmeld dig vores nyhedsbrev her for at holde dig opdateret.

PROUD! Filmfestival afholdes i samarbejde med MIX Copenhagen

PROUD! Filmfestival 2021: D

PROUD! Filmfestival 2021: D. 9. – 16. oktober 2021 – læs programmet for 2021

Vi er så glade, for at kunne præsentere et regnbuefyldt program for dette års PROUD! Filmfestival 2021, som byder på tre forskellige kortfilmsprogrammer, som er gearet til alle indenfor LGBTQ+-miljøet, samt fire spillefilm, der består af:

 • Sweetheart

 • Neubau

 • The World to Come

 • Firebird

PROUD! Filmfestival Programrelease: D. 14. september 2021

Så er det tid til at løfte sløret for dette års program for PROUD! Filmfestival 2021!

Vi inviterer indenfor til release for filmprogrammet 2021 med visning af den kenyanske kærlighedshistorie Rafiki (2018) d. 14. september i Øst for Paradis. Vi byder på en drink efter filmene, og giver også en kort introduktion til årets lækre festivalprogram.

PROUD! Filmfestival Programrelease: D. 5. september 2020

Så er det tid til at løfte sløret for dette års program for PROUD! Filmfestival 2020!

Vi inviterer indenfor til release for filmprogrammet 2020 med visning af de nyeste specielt udvalgte LGBTQ-kortfilm fra kl. 19:00 – 20:00 d. 5. september i Øst for Paradis. Vi byder på en drink efter filmene, forsvarligt håndteret af Øst for Paradis, og giver også en kort introduktion til årets lækre festivalprogram.

Kortfilmene bringer os rundt i de forskellige bogstavers identiteter og vi skal blandt andet se forberedelserne til en intim date night, en muslimsk ung kvindes kamp med sine følelser, et retrospektivt blik på kærlighedens væsen og endda et talende hjerte!

Der kommer uden tvivl til at være noget for enhver smag, både denne aften, men også i vores festivalprogram i 2020, som vi glæder os rigtig meget til at præsentere for jer!

Prisen for alt dette er 70 kr. Håber vi ses til et udvalg af regnbuefarvede kortfilm fra hele verdenen!

PROUD x Øst for Paradis d. 30. juni: Orlando

PROUD! Filmfestival kunne sammen med Øst for Paradis og Cinematektet inviterer indenfor i biografmørket d. 30. juni til visningen af queer-klassikeren Orlando fra 1992 med Tilda Swinton i den slagkraftige titelrolle.

Filmatisering af Virginia Woolfs banebrydende roman om et ungt menneske, der lever i 400 år, først som mand og senere som kvinde. Vi møder Orlando som ung adelsmand ved Dronning Elisabeth I’s hof, og tager afsked med Orlando som ung, selvstændig, moderne kvinde i Elisabeth II’s tid.

PROUD x Doc Lounge Aarhus d. 18. juni: XY Chelsea

D. 18. juni inviterede PROUD! Filmfestival i samarbejde med Doc Lounge Aarhus til filmvisning af dokumentaren XY Chelsea på Teatergruppen 38. Dokumentaren følger aktivisten Chelsea Manning i kølvandet på den kæmpe Wikileaks-skandale – det er et intimt og øjenåbnende portræt af ildsjælen Manning, som tør gå sin egen vej, trods problemerne tilknyttet dette.

Instruktør Tim Travers Hawkins var helt eksklusivt med via Skype, hvor han fortalte om sit arbejde med dokumentaren.

PROUD! Filmfestival Anbefaler: CPH:DOX 2020

Dette års CPH:DOXCopenhagen International Documentary Film Festival – står for døren og der bydes på et udvalg af forskellige dokumentarfilm af højeste kvalitet, der alle har et specifikt LGBTQ+-fokus.

Fra transkønnede unge mænds ‘manddomsprøver’ til koreografi, Laverne Cox, forfølgelse og kærligheden, burde der være noget for enhver, hvis man drages af dokumentarformatet.

PROUD! Filmfestival har kigget igennem herlighederne og kan her byde på vores håndplukkede anbefalinger, hvis man begiver sig til København i næste uge:

Læs PROUD! Filmfestivals anbefalinger for CPH:DOX 2020

2019

PROUD! Filmfestival x AIDS Fondet: Grease-sing-along - d. 1. december

PROUD! Filmfestival var i samarbejde med AIDS Fondet og Cinemateket på banen igen d. 1. december med pink drinks i anledning af International AIDS Day med en Grease-Sing Along.

Publikum kunne synge med på musical-successen ‘Grease’ den 1. december, da filmen blev vist i sing along-version på det store lærred!

Link til eventet: Grease-Sing Along

PROUD! Filmfestival x Øst for Paradis: I Morgen Danser Vi - d. 18. november

PROUD! Filmfestival kunne sammen med Øst for Paradis inviterer på forpremieren på det georgiske dansedrama I Morgen Danser Vi d. 28. september kl. 18:30:

Siden barnsben har Merab trænet i Georgiens Nationale Ballet i håbet om at blive dygtig nok til at danse sig til en bedre tilværelse for sig selv og sin familie.

Da den charmerende og talentfulde tilflytter Irakli tilslutter sig ensemblet, får Merab skarp konkurrence, og de to mænd bliver hurtigt hinandens største rivaler. Men tiltrækningen vokser sig større til et uundgåeligt klimaks…

Link til eventet: I Morgen Danser Vi

PROUD! Filmfestival 2019: D. 5. - 12. oktober

PROUD! Filmfestival fandt sted fra d. 5. – 11. oktober 2019 i Øst for Paradis, hvor programmet kom bredt og vidt omkring i seksualitetens og kønnets repræsentation i spillefilm, såvel som kortfilmspro-grammer. PROUD! Filmfestival 2019 inviterede indenfor i biografmørket og til socialt samvær med:

 • L’Animale
 • Giant Little Ones
 • Kortfilmsprogram: For dem, som er til kvinder
 • Kortfilmsprogram: For dem, som er til mænd
 • Kortfilmsprogram: Gender and Queer
 • Filmquiz på Sappho
 • Can You Ever Forgive Me?
 • Sauvage / Wild
 • J.T. Leroy

PROUD! Filmfestival x Talk Town Aarhus: D. 28. september

PROUD! Filmfestival var med til den første installation af TALK TOWN AARHUS d. 28. september kl. 10:00 – 11:00 på Folkestedet, hvor vi bød ind med vores kortfilmsprogram med den rammende titel: Køn og Seksualitet – Kort og Godt.

Med en blanding af alt fra kortfilm omkring en rævs romance med en muskuløs hest til trekantsdrama i Sverige, samt et fremtidunivers uden BH’ere, undersøgte filmene på hver sin måde kønnets eller seksualitetens væsen.

PROUD! Filmfestival Programrelase - d. 7. september

PROUD! Filmfestival inviterer til release af PROUD! Filmfestival 2019’s filmprogram med visning af forskellige LGBTQ kortfilm kl. 19:00 – 20:00 d. 7. september i Øst for Paradis. Vi byder på en drink inden filmene sættes på og giver også en kort introduktion til årets lækre festivalprogram.

Kortfilmene er af forskellig karakter og vi skal blandt andet se én om queer forhold i en fremtid, hvor der ikke findes BH’er og videre over i en film om en transkønnet sexarbejder, der finder en lille pige i nød.

Der kommer uden tvivl til at være noget for enhver smag, både denne aften, men også i vores festivalprogram i 2019, som vi glæder os rigtigt meget til at præsentere for jer!

Læs mere om eventet her: PROUD! Filmfestival Programrelease

OFF Film Festival x PROUD! Filmfestival: LGBTQEU - D. 28. august kl. 19:00 - 21:00

D. 28. august 2019 præsenterede vi i samarbejde med OFF Film Festival hos Teater Momentum vores nordiske mini-program LGBTQEU, som fokuserede på præsentationen af LGBTQ-karakterer i kortfilmens verden i EU.

Vi sammensatte et program af nyere europæiske kortfilm, som på hver sin måde er en minoritetsfortæl-ling, men i et miljø eller med en handling, de fleste kan relatere til.

Efter filmvisningen tegnede Dag Heede, ph.d. og lektor ved Institut for Kulturvidenskaber ved SDU, en linje over udviklingen i repræsentationen af LGBTQ’ere i nyere europæisk filmhistorie.

Læs mere om eventet her: LGBTQEU

Fra ung til gammel: LGBTQ'ere igennem livet d. 14. maj kl. 17:00 - Dokk1

Som en opvarmning til og i samarbejde med Aarhus Pride viser vi d. 14. maj kl. 17:00 – 19:00 på Dokk 1 Lille Sal tre kortfilm, der hver især tager udgangspunkt i forskellige stadier i livet set igennem øjnene på forskellige LGBTQ-personer: De står hver sit sted i livet med vidt forskellige erfaringer og syn på tilværelsen.

Efter filmene vil der være en samtale med forskellige medlemmer fra LGBTQ-miljøet alle i forskellige aldre. Der vil efterfølgende være mulighed for at stille spørgsmål til dem.

Se Facebook-eventet her.

Eventet er gratis, men kræver tilmelding: Få billet her

Opgør med skam d. 16. maj kl. 17:00 - Dokk1

Skam florerer i alle aspekter af samfundet. Til dette event sætter vi fokus på skammens væsen og dets mange ansigter.

Som en opvarmning til og i samarbejde med Aarhus Pride viser vi d. 16. maj kl. 17:00 – 19:00 på Dokk 1 Lille Sal tre LGBTQ-kortfilm, der på forskellige måder portrætterer skam og opgøret med samme. Efter de tre film vil lektor fra Aarhus Universitet, Carsten Stage, fortælle om skam med udgangspunkt i kortfilmene samt sin egen forskning i emnet.

Se Facebook-eventet her.

Eventet er gratis, men kræver tilmelding: Få billet her

Girl - Øst for Paradis d. 4. april kl. 18:30

D. 4. april præsenterer vi i samarbejde med Øst for Paradis premieren på Cannes-filmen Girl.

“Lara er fast besluttet på at blive professionel ballerina. Hun får støtte af sin far, og hun kaster sig ind i det med liv og sjæl på en ny skole.

Hun møder dog modstand, idet at hun er født med en drengekrop, hvilket ikke passer ind i rollen som ballerina og i balletmiljøet.”

Se Facebook-eventet og køb billet til premieren på Girl d. 4. april kl. 18:30