PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

26
apr

Versa-hva’-for-noget?

af Dea Daily

Der er homofestival i Aarhus om godt en måned. Simpelthen.

Men SÅ simpelt er det måske heller ikke? Skandinavien har aldrig haft en festival dedikeret regnbuefolket før, så konceptet bag VERSATILITY er nyt for de fleste af os.

PROUD! har bedt en af bagmændene (m/k) om at fortælle lidt om festivalen.

“Versatility som begreb betyder mangfoldighed og forskellighed. Det er et stort ord, men vi vil sende et signal om, at der er plads til forskellighed i Aarhus. Vi vil vise, at homoer ikke er farlige, men at vi kan holde en fantastisk fest!” siger May-Britt Hansen

Hvem står bag?

May-Britt kender vi ellers bedst som overhoved på Fatter Eskil og Gbar i Skolegade. Sidstnævnte i makkerskab med sin søster, Rikke Hansen, der også er medarrangør af VERSATILITY. Det samme er Richard Nielsen, tidligere involveret i blandt andet Stop AIDS i Aarhus.

“Han er også kendt for selv at gå i kjole og hæle engang imellem,” indskyder May-Britt med henvisning til, at VERSATILITY blandt andet byder på et lystigt drag inferno med hele 22 drag queens.

Gorm Branderup og Paal Kristoffer Danielsen har også en stor del af æren for den festival, du kan opleve 2.-4. juni i og ved Ridehuset i Aarhus C. De har blandt andet arbejdet med SPOT Festivalen i flere år, og uden dem var det for eksempel umuligt at skaffe og montere Danmarks største discokugle med en diameter på halvanden meter!

Hvad sker der?
VERSATILITY har både et bredt musikprogram (live og dj’s), hvid-dugs-middag og førnævnte dragshow inde i Ridehuset. Udenfor finder du “VersaSquare”, en åben plads med boder, lounge og gratis fornøjelser. PROUD! kigger selvfølgelig også forbi med film, bøger, tøj og andet LGBT-lir. Her har alle adgang, også uden billet.

“Vi vil gerne opnå, at folk er glade. At de hygger sig og møder nogle nye mennesker. Folk behøver ikke nødvendigvis at gå derfra med en sindssyg festoplevelse, man kan også bare komme og drikke en kop kaffe og have det rart,” fortæller arrangøren.

Hvorfor egentlig?
VERSATILITY er i dagtimerne tænkt som en slags “homoer holder åbent hus”, og alle er i det hele taget velkomne – uanset seksualitet.

“Lad bare folk få be- eller afkræftet nogle fordomme. Der findes betonlebber og læderbøsser, så der er noget sandt i klichéerne, men vi er også lige så forskellige som alle mulige andre. Det viser vi med fest og dans i stedet for at demonstrere og være på barrikaderne.”

Hvad kan vi gøre for VERSATILITY?
Hun fortæller i øvrigt, at det endelige program ikke ligger fast før til allersidst. Flere underholdningsarrangementer er undervejs.

“Vi er ekstremt ambitiøse og håber at køre det her i de kommende år også. Men det første år er svært fordi, alle lige skal se, hvad det er for noget. Alt skal måles på det første år,” siger May-Britt med henvisning til både samarbejdspartnere og publikummer.

Hun og de øvrige frivillige bag VERSATILITY håber selvfølgelig på opbakning fra alle, der elsker en god fest.

Du kan se programmet for VERSATILITY og bestille billetter på www.versatility.dk

Billet til lørdag aften inkl. middag, dragshow og koncert med Le Freak (ja, dem fra melodunsen) koster eksempelvis 575,-.

Aarhus HomoFestival har også brug for frivillige hjælpere (du får en billet for ulejligheden).