PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

6
apr

Troens homoer

PROUD! Magazine #3 handler om religion.

LEDER: Jeg er ikke troende. Som i; overhovedet ikke. Jeg har forholdt mig aktivt til og taget konsekvensen af, at jeg ikke tror på Gud, så jeg har sågar meldt mig ud af Folkekirken. Men jeg har stor forståelse for, at det danske samfund er bygget på kristne værdier. Mange kulturkristne støtter kirken som institution igennem kirkeskatten og har det fint med, at de kun kommer i klubhuset til højtiderne.

Men når Danmark officielt giver præsterne råderum til at vælge velsignelsen af bøsser og lesbiske til eller fra, giver man grønt lys til diskrimination. Det er ikke okay at diskriminere mig og den jeg elsker, og derfor har jeg meldt mig ud af Folkekirken. Kontingentet er heller ikke i den lave ende.

Samtidig har jeg stor respekt for de LGBT-personer, der står ved og holder fast i deres tro – hvad end det er som kristen, muslim, buddhist eller noget fjerde. Den gennemsnitlige spring-ud-historie er ofte det rene vand i forhold til, hvad mange religiøse homo-, bi- og transseksuelle må gennemgå for at finde sig til rette i begge miljøer. De er en minoritet i minoriteten og sætter ofte resten af homomiljøets rummelighed og forståelse på en prøve, for hvordan kan man ønske at tilhøre en religion, der ikke anerkender den, man er?

Det er mit håb, at denne udgave af PROUD! Magazine kan være med til at få os alle til at forstå, at religiøse homoseksuelle ikke VÆLGER at tro – lige så lidt som de vælger deres seksualitet.

[issuu autoFlip=true width=300 height=200 embedBackground=%23ffffff shareMenuEnabled=false showHtmlLink=false backgroundColor=%23222222 documentId=110401072250-bdd8ca45bf734d7d88b3ebe2f03654bd name=issue3_religion username=proud_dk tag=gay unit=px v=2]

PROUD! Magazine #3 kan også købes på tryk her