PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

21
sep

Tre triste kapitler i bøssernes baseballhistorie

Af Dea Daily

Den amerikanske nationalsport, baseball, har en stribe tragiske homo-skæbner gemt i sin historie. En topspiller måtte gå på banen den dag, kæresten blev begravet. Hans manager fortalte bøssejokes i omklædningsrummet, mens sønnen var døende af AIDS og den første outede baseballspiller endte som hjemløs.

Spillede baseball den dag, kæresten blev begravet
Billy Bean var manifestationen af både svigermors drøm og den amerikanske drøm. En høj, muskuløs, begavet og velopdragen topatlet, som spillede baseball i den bedste amerikanske liga. Godt gift med sin college sweetheart, Anna Maria Amato. Nåh ja, og så cruisede han sig igennem Californiens gay clubs efter mørkets frembrud.

Outfielderen spillede professionelt for Detroit Tigers, Los Angeles Dodgers og San Diego Padres fra 1987 til 1995. Han levede i den grad et dobbeltliv, og blev efter tre års ægteskab skilt i al hemmelighed. For at flytte sammen med Sam Madani. Ham havde Bean mødt tilfældigt i et fitnesscenter, og det var både lyst og kærlighed ved første blik.

De to førte en isoleret, men romantisk tilværelse med god mad, intense amouriner og lækker sex i en lejlighed ved stranden. Men lykken varede kun to år, så blev Sam testet HIV-positiv.

En dag kom Billy Bean hjem og fandt sinkæreste, Sam, i febervildelse. Den professionelle baseballspiller skyndte sig på hospitalet med sin partner, som døde tidligt den følgende morgen.

Selvom han var i chok, kørte Billy Bean til stadion og spillede kamp samme dag. »Engang imellem erklærer holdet, at en spiller er fraværende… af familiemæssige årsager. Det her VAR en af de situationer. Der var bare ét problem: Hvordan kunne jeg forklare, at min ”familiemæssige årsag” var min hemmelige elskers AIDS-relaterede død?« fortalte Billy Bean senere i selvbiografien Going the Other Way.

Billy Bean sprang ud af skabet i 1999, da karrieren var forbi. I dag er han 47 år og arbejder aktivt for åbenhed og homotolerance i den amerikanske sportsverden.

Læs resten af historien om Billy Beans manager, der fortalte bøssejokes mens sønnen døde af AIDS og den først outede baseballspiller, der endte sine dage som hjemløs her

Artiklen er fra PROUD! Magazine #4, der kan læse gratis her eller løbes på tryk her