PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

11
sep

Tre ryk og en krimi-aflevering

BOGANMELDELSE: Kim Marthedal – Lig og Laurbær

En stime af bestialske mord på homoseksuelle mænd lammer bøssemiljøet i den indre by med frygt og rædsel. Politiet er stort set på bar bund, og viceinspektør Simon Falk må ty til alternative metoder for at lokke den forskruede og blodtørstige morder ud af sit skjul. Han allierer sig med den unge freelancejournalist Adam, der som en nebengesjæft hjælper politiet med at fange de allermest hårdnakkede forbrydere. Med fare for sit eget liv kaster Adam sig nærmest hovedkulds ud i opklaringsarbejdet, og han fanges hurtigt i et mørkt og paranoidt tankespind.

Livet forsødes dog en smule, da Adam støder på (læs: i) den uimodståelige, hemmelighedsfulde og heteroseksuelle Troy, der med sin svulmende six-pack og stramme, tillokkende T-shirts giver Adam varme og våde drømme. Men hvilke hemmeligheder gemmer der sig bag Troys barske og tillukkede ydre? Og hvorfor dukker hans navn altid op i forbindelse med efterforskningen? Er han et dræbende eller et berigende bekendtskab?

Skræller man det svulstige sprogbrug væk og ser igennem fingrene med de utallige sproglige klicheer, der insisterende forulemper læseren, er Lig og Laurbær – en homoerotisk kriminalroman en fortælling, der vinder en smule ved nærmere bekendtskab. Plottet er forholdsvis gennemtænkt, og bogen har et par gispende overraskelser i ærmet, der får læseren til at holde vejret af bare spænding.

Desværre er forspil og klimaks overstået med tre ryk og en aflevering, hvilket klæder en krimi cirka ligeså godt, som det klæder virkelighedens lagengymnastik. Hovedpersonerne er karakterløse og har en følelsesmæssig dybde svarende til en vandpyt, hvilket medfører, at det bliver urimeligt svært at leve sig ind i deres noget overfladiske op- og nedture. Til gengæld er der detaljerig og ophidsende lir for fuld udblæsning, der får knæene til at dirre og hænderne til at vandre.

Læs bogen, hvis du er vild i varmen efter de svenske krimi-guruer, sukker efter god gammeldags erotica og trænger til en hed og uforpligtende søndag under slumretæppet.

2 af 5

[product id=”11265″]