PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

17
maj

Transkønnet overlevede tre år i de hårdeste mandefængsler

af Vito Fun, VICE Magazine

Kira er transkønnet og har tilbragt tre år i nogle af New Yorks værste mandefængsler. Sur røv, når man har velvoksne bryster, franske negle og langt hår. Det her er hendes historie, som fortalt til VICE Magazine i 2010.

Kira blev født i Hialeah i Florida, ikke langt fra Miami. Hendes forældre er fra Colombia og hun er den yngste af fem brødre og to søstre.

Hendes familie vidste meget tidligt, at hun var anderledes, som otte-årig blev hun diagnosticeret med kønsidentitetsforstyrrelse. Som 13-årig vidste hun, at hun ville have en kønsskifteoperation, men det det tog et par år, før hun sprang ud for familien. De accepterede hende, og da hun blev 20, havde hun sparet nok sammen til at flytte til New York, hvor hun gennemgik forskellige kønsskifteoperationer. Hår blev fjernet med laser, og brysterne voksede til størrelse 85F natten over.

Historien begynder med Kiras tilbagevenden til New York. Hun er 25 år og har været væk fra byen et par måneder, for at passe sin syge far. Hun er taget til New York for at besøge venner over en weekend, hvor der festes igennem fra fredag til lørdag med masser af stoffer. På et eller andet tidspunkt bliver Kira anholdt for narkobesiddelse og mistanke om prostitution.

Anholdt
»Politibetjentene på stationen vidste ikke, hvad de skulle gøre med mig. De sagde »vi har aldrig set en, der er så troværdig som dig. Det er ikke for at være påtrængende, men hvad har du dernede?« Jeg var chokeret, jeg sagde: »Hør, jeg er preop trans. Jeg har bryster og en pik. Gør hvad fanden I skal, bare sørg for, at jeg er I sikkerhed.« En kvindelig betjent kropsvisiterede den øverste del af min krop og en mandlig betjent den nederste. Så blev jeg forhørt. De påstod, at de havde fundet 28 gram kokain i den bil, jeg var passager i. Det eneste jeg havde var lidt crystal meth og coke. Jeg troede bare, de forsøgte at presse mig.«

Fængslet
»Det tog tre dage, før jeg kom for en dommer. Inden jeg kom ind, havde en fra retshjælpen fortalt mig den her løgnhistorie, som politiet havde fundet på. Jeg sagde: »Det eneste, der passer er, at jeg havde 3,5 gram kokain og 3,5 gram crystal meth. Alt andet er løgn. Jeg trak ikke, og jeg har ingen annonce på internettet, det er latterligt.«

Han sagde, jeg skulle slappe af, og bad mig om at underskrive nogle papirer. Jeg forstod ikke, hvad der skete. Da dommeren fastsatte min kaution på 19 millioner kroner blev jeg mundlam. Jeg skulle fængsles, indtil jeg kunne komme for retten.

Inden man bliver sendt til Rikers Island kommer man til et sted, der hedder The Boat. Det er venteområde for fanger på vej til fængslet, en fængselsbåd. Når man ankommer, bliver man undersøgt af en læge.

Han spurgte, om jeg ville sendes til homo-området og fortalte, at jeg nok ville være sikrere der, så det skrev jeg under på og troede, at jeg skulle være sammen med kvinderne. Men da jeg kom ind, var der 60 fyre, det var for almindelige indsatte. Homo-området var lukket og havde været det en måneds tid, lægen var bare ikke klar over det.

Heldigvis gav politiet mig en XXX-large overall, så jeg kunne skjule mine bryster, så resten af fangerne bare troede, at jeg var homo. De begyndte at råbe, at jeg ikke kunne sove samme med dem.

De næste par dage var hårde. Jeg havde ikke været i bad, fordi jeg ikke turde være nøgen med de andre fanger. En af dem fortalte mig, at jeg lugtede grimt. Jeg fortalte, at jeg ikke turde bade med de andre fanger. Det sked han på. Men jeg åbnede mine overalls og viste ham mine bryster, og da han så dem, forstod han. Så han hjalp mig med at finde et tidspunkt, hvor jeg kunne bade, mens de andre var på gårdtur.

Læs resten af artiklen om Kira og hendes liv i de amerikanske herrefængsler her