PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

11
nov

Trækkerdrenge slagter sig igennem Paris

FILMANMELDELSE: Our Paradise
MIX Copenhagen

Din udsendte anmelder er usikker på, hvilken film han har set. Er det en krimi? Et kærlighedsdrama af tumult karakter, som trækker på en perlerække af klicheer? Eller er det en gyser, der forsøger at tilpasse Jack The Ripper ind i en fransk, homoseksuel kulisse, for derefter at vende det på hovedet, så det ikke er ”glædesdrengene” der er ofre, men i stedet de glade (gamle) kunder?

Det lykkedes i hvert fald ikke glædesdrengen at nå igennem med et budskab, idet mordene ikke synes at have nogen samfundsmæssig lærestreg som omdrejningspunkt. De er øjensynligt bare resultatet af en trist glædesdrengs frustration over ikke at være dreng mere, men mand. Selvom der foregår en del mord, får man aldrig fornemmelsen af, at der er en ambitiøs, ung betjent i hælene på morderen – så krimi er Our Paradise heller ikke.

Men hvad er det så for et kærlighedsdrama? Tjoh, det starter med at glædesmanden finder glædesdrengen i parken, overfaldet og fortumlet. De to bliver selvfølgelig spontant betagede af hinanden, og drengen virker faktisk troværdigt forelsket i sin redningsmand. De to sammen er nemlig et godt par. Deres fælles scener virker pålidelige, og aldersforskellens dilemmaer er fint skildret, om end nogle scener ebber ud i sukkersøde kærlighedserklæringer. Selvom den (meget) unge dreng tydeligt bliver et godt skår, når han bliver mand, så er det synd og skam, at hans ungdom udgør omdrejningspunktet for plottet. Unge Dimitri Durdaine spiller fortrinligt, men tynges af manuskriptet.

Et lille intermezzo cirka midt i filmen gav en del undren hos mig og mine medsammensvorne i biografens mørke. Vi var faktisk i lang tid overbevist om, at der var tale om et flashback. Men det var en meget lang intro til filmens andet kapitel. Her introducerede instruktør Gaël Morel en lang række oplysninger – ’hovsa-løsninger’, for at filmen gav mening. Ikke særlig smooth.

Indledningen til Our Paradise var til gengæld nærmest formidabel. Utrolig velspillet af Jean-Christophe Bouvet som sexkunde. Synd vi ikke skulle se særlig meget mere til ham. Hvis der er en dybere mening med Our Paradise, må det være jagten på ungdommen: Besidder du den ikke selv, må du spejle dig i andres. Filmen har en god vekselvirkning mellem snak og tavshed, musik – og mordvåben, men som helhed er den utroligt tynd.

2 af 5[product id=”7999″]