PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

26
mar

Teltsex og buldrende forelskelse

FILMANMELDELSE: North Sea, Texas
London Lesbian & Gay Film Festival

Belgiske Bavo Defurnes spillefilmsdebut er noget så sjældent som en fortælling om kærlighed mellem mænd – med happy ending.

På den golde, belgiske kyst Noordzee bor den smukke og introverte teenager Pim med sin mor, den afdankede skønhedsdronning Yvette Mimosa. Nabodrengen Gino – komplet med fræk læderjakke og motorcykel – er genstand for Pims lystfulde længsler, og på hans 15 års fødselsdag har de to unge mænd hed og øm teltsex.

Mens en forelsket Pim fantaserer om sin udkårne, håber Ginos lillesøster at det er hende, han er vild med, og det ville da også være nemmere og mere normalt med en pigekæreste. Sådan én får Gino pludselig, og knuser dermed Pims drømme og hjerte. Lige indtil den svært sexede og mystiske Zoltan lejer et værelse hos ham og moren …

I North Sea, Texas er omdrejningspunktet, at forelskelse med tilhørende hjertebanken, håb og afvisninger, er en universel følelse, og derfor udspiller historien sig i et retrounivers uden eksakt årstal. Filmen følger trofast den fåmælte Pims rutschetur af et ungdomsliv. Den er solidarisk med ham: Når kærligheden gør ondt, får Pim ikke nederen over sin seksualitet, men over at Gino er en nar. Hvor for eksempel Brokeback Mountain sørger over samfundets grumme sanktioner af de elskende cowboys, er North Sea, Texas altså en hyldest til den forelskede Pims insisterende integritet. Han spilles med stor overbevisning af den 17-årige debutant Jelle Floorizone, der ligesom resten af castet leverer rørende gode præstationer.

Filmen er en fryd for øjet med en gennemført farverig æstetik og stil og forener på skønneste vis 70’er-kitschede køkkendetaljer og glimtende sandstrande. Et romantisk soundtrack understøtter filmens drømmeagtige stemning og sørger for, at man som tilskuer lever sig helt ind i Pims verden.

North Sea, Texas er dedikeret til ”alle de drenge, hvis forældre ikke ville lade dem være med i filmen”. Ungdomsdramaet formidler sit budskab om kærlighedens universelle status så det kan mærkes i hjertet, hvilket gør den stærkt anfalelsesværdigt til både tvivlere og tilhængere.

4af5_web

[product id=”5484″]