PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

21
jan

Tak, men vi skal ikke giftes og have børn

Foto: Martin Ballund

BØSSER. Mads og Steen er flyttet fra provinsen til den noget større provins, Aarhus. Her lever de et dejligt og forholdsvis ubekymret bøsseliv. Dog ville de ønske, at det generelt var rarere at være homo udenfor de store byer i Danmark, og at homodebatten ikke skulle dreje sig så meget om kirken og familieforøgelse.

Mogens sidder på gulvet og skuler i retning af køleskabet. Han er gigantisk med en flot, rød pels og karakteristisk vom, som livsglade midaldrende mandfolk nu engang let kan pådrage sig. Hankatten er født i år 2000 – samme år som Steen og Mads mødte hinanden.

De bor alle tre på Frederiksbjerg i Aarhus, speltsegmentets måske mest yndede bydel. De to herrer er »sådan nogle gammeldags nogen, der abonnerer på en avis«, de rejser meget og har over 10 højaktive karriereår bag sig. Med andre ord et veletableret par.

Steen Larsen-Ledet er 38 år og forlagsredaktør. Han kommer oprindeligt fra Åbybro i Nordjylland. Ikke et umuligt sted at leve som åbent homo, men heller ikke fantastisk: »Jeg gik på en skole, der forbød børnebogen Min ven Thomas i undervisningen. Sådan var stilen.«

Når han og gemalen i dag bor i en større by, er det et udslag af tilfældigheder, men også et bevidst fravalg af det lille samfund, hvor en bøsse som oftest vil være et eksotisk fremmedlegeme.

»Vi hjælper selvfølgelig ikke provinsen ved at flytte væk, men … ja, det må andre tage sig af,« siger Steen – dels i spøg, dels i reel aktivistisk resignation.

Provinshomoer sejler i sin egen sø
Og hvem er disse andre så? Det kunne være LGBT Danmark, idet den kalder sig en »landsorganisation«.

Læs mere om Steen og Mads’ holdning til LGBT Danmarks arbejde i provisen i resten af artiklen her