PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

6
aug

Sportsligt multitalent var lesbisk

Babe Didrikson Zaharias var pionér og et sportsligt multitalent, som ikke har set sin lige, siden hun døde i 1956.

Springet: Der var, især blandt mandlige sportsjournalister, en del gisninger om den lille, muskuløse kvindes seksualitet. Set med datidens øjne var hun ikke en rigtig kvinde, og det måtte selvfølgelig også være årsagen til hendes absurde præstationer i sportens verden, hvor hun udkonkurrerede både mænd og kvinder.

Formentlig for at få fred, giftede Babe sig med en wrestler ved navn George Zaharias i 1939. Hun lod det korte hår gro, begyndte at gå i kjole og lod sig portrættere til New York Times hjemme ved strygebrættet(!).

I 1950, da hun havde helliget sig golfspillet, traf hun den 20 år yngre Betty Dodd – ligeledes golfpige. De to rejste rundt til turneringer sammen. Der blev aldrig sat ord på det dengang, men senere har Dodd bekræftet, at de var MEGET nære veninder.

Landingen: Babe Didrikson ønskede faktisk skilsmisse fra sin mand, men de fandt i stedet frem til det kompromis, at Betty flyttede ind hos parret i Texas. Få år senere fik sportskvinden, som har vundet alt, der er værd at vinde indenfor især golf, konstateret kræft. Betty Dodd passede Babe hjemme, indtil hun gik bort.

Læs denne og 5 andre historier om internationale LGBT-sportsstjerner, der har gjort en forskel her
Køb PROUD! Magazine #4 om bold og homoseksualitet her