PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

14
okt

Snabel-elskov tager kun ét minut

Både de afrikanske og de asiatiske elefanter er truet på deres fremtidige eksistens. Det har måske blandt andet noget at gøre med, at elefanterne det meste af deres menneskelange liv undgår kontakt med det modsatte køn. Og når de endelig ses, er det for en MEGET kort bemærkning.

Savannens største dyr gider ikke hænge ud med hvem som helst. Hun-elefanterne holder sammen i familieflokke, hvor det ældste dyr sidder på magten som ledende matriark. Hannerne derimod, er ofte ensomme strejfere eller holder sammen i mindre grupper. En babyelefant vokser typisk op uden en far, og derfor har kvinderne udviklet helt naturlige vaner med at babysitte for hinanden, så man også kan gå en tur ned til vandhullet med veninderne i ny og næ.

Kun i parringstiden mænger kønnene sig med hinanden, når heterohannerne laver snigeren i hunnernes flok (helst både her og der), hvorefter de smutter igen. Men ser man på de homoseksuelle tilbøjeligheder iblandt elefanter, er tilværelsen straks mere farverig.

Mange hanner danner par, både socialt og seksuelt. Der er gerne aldersforskel, og den yngre passer på den ældre elefant. Hiver blade ned til ham, sørger for at han ikke træder ved siden af, når synet svigter på de gamle dage og så videre. Det er ikke ualmindeligt, at en seniorbøsse har to unge til at tage sig kærligt af ham.

Læs mere om elefantens homoerotiske tendenser her

Kan du lide homodyret? Så kan du løse flere af slagsen her