PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

14
aug

Sidste lebbe på bålet

af Julie Dollerup

Egentlig var det mere kompliceret end som så. Catherina Margaretha Linck blev brændt levende i 1721, men hun identificerede sig som mand og havde nok i dag fået mærkatet »transkønnet«.

I 1717 giftede tyske Linck sig med en fem år yngre kvinde. Tidligere havde hun været soldat og levede fuldstændigt som mand – angiveligt vidste ikke engang konen, at Linck biologisk set var en kvinde. Mørke og strap-on kan gøre underværker.

Ægteskabet var imidlertid stormfuldt og ikke velset af Lincks svigermor, som var mistænksom og i et anfald af vrede slog og afklædte Linck for at bevise, at han i virkeligheden var en kvinde. Linck blev anklaget for lesbianisme, og i retten påstod både Lincks hustru og svigermor, at ingen af dem ved ægteskabets indgåelse havde anet, at Linck var født som kvinde. Linck blev dømt for sodomi og brændt levende, mens hustruen kom bag tremmer. Henrettelsen af Catherina Margaretha Linck er så vidt vides den sidste officielle henrettelse i Europa som følge af såkaldt lesbianisme.

Læs mere om LGBTer på kant med loven i PROUD! Magazine #7 her