PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

1
okt

Sarah kommer aldrig ud af starthullerne

FILMANMELDELSE: Sarah Prefers to Run
Originaltitel: Sarah préfère la course
Vises under MIX Copenhagen 2013

Af en film, der handler om at løbe snegler Sarah Prefers to Run sig mildest talt afsted.

Vi følger 20-årige Sarah, spillet af Sophie Desmarais, der bare elsker at løbe. Hun får tilbudt en plads på løbeholdet på et topuniversitet i Montreal, men mangler penge for at kunne realisere sin drøm. Heldigvis har hun en impulsiv kollega, Antoine (Jean-Sebastien Courchesne), som trænger til luftforandring og har en lille opsparing. Sammen flytter de to til Montreal, og som en snedig løsning på deres pengeproblemer, foreslår Antoine, at de gifter sig. På den måde kvalificerer de sig nemlig til ekstra økonomisk støtte under studierne.

Sarah er gennemgående apatisk i sit udtryk, og selvom hun vist nok bare er helt vild med at løbe, ser man heller ikke her, noget særligt udtryk for følelser. Det at løbe bliver hurtigt en (for) tydelig metafor, for Sarahs uvilje til at forholde sig til sine egne følelser. Selv scener, hvor der sker en udvikling med Sarah, og det går op for hende, at hun måske er lidt mere til løbeveninden Zoey (Genevieve Boivin-Roussy) end til sin roommate/ægtemand Antoine, insisterer filmen på at holde det samme stemningsleje.

Jeg havde håbet, at Sarah Prefers to Run bare var lidt langsom ud af starthullerne, men det lader til, at det er et helt bevidst valg. Filmen skal åbenbart emme af samme følelsesforladthed, som Sarah besidder. Kunstnerisk set, kan jeg som sådan godt sympatisere med projektet. At ville lave en film, som på udtrykssiden sætter en tyk streg under, hvad der foregår i hovedet på vores hovedperson. Men det gør det rigtig svært at blive fanget at historien og sympatien for de flade karakterer kan også ligge på et meget lille sted.

Filmen ser professionel og overvejet ud, men desværre ændrer det ikke ved, at det var med nærmest pinagtig kedsomhed, at jeg fik mig slæbt igennem den.

2 af 5