PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

4
okt

Rosa Lux: Syng om sex, og du har et homohit

af Dea Daily

Vi har udbedt den højhattede succes-DJ Rosa Lux svar på nogle af de helt store, eksistentielle spørgsmål, når det gælder homoer og musikbranchen.

 

 

 

ER Anne Linnet den første og største kvindelige kvindebedårer, dansk musik har set?
»Ja det er hun da helt sikkert. Hun har en lang historie og vildt mange sange, så det er svært at udfordre hendes status. Og så er der ikke så mange andre kvindebedårere og slet ikke i hendes liga – Sanne Salomonsen og Lis Sørensen er jo top heteroseksuelle.

Anne står alene som en lysende stjerne både som sangskriver og menneske. På alle måder! Også fordi hun har beskrevet den dér typisk lesbiske flovhed – at det er noget forkert at føle lyst. I Smuk og Dejlig er det jo næsten trist, at de er forelskede: ”Smiler lidt vemodigt når du spørger mig, hvad er det der sker?” Men senere skrev hun også om vild og blodig lyst og sex og ejede det uden skam. Jeg synes, hun har hele spektret med.«

Hvad F***** er det med bøsser og Melodi Grand Prix?
»Pas! Jeg aner det ikke, for jeg forstår det ikke selv. I hvert fald ikke, når folk tager det alvorligt og synes, det er fed musik. Det er helt mainstream, genkendelige melodier, som har tre akkorder – allerhøjst fem – i dur, og der bliver bare sunget om almindeligheder.

Jeg synes, det er ret mærkeligt. Hvorfor lige Melodi Grand Prix? Den verden er i min bog gift med dansktop-universet med dens normative værdier og små-racisme, og så er den meget heteroseksuel. Der er glimmer og fest så mange steder, hvorfor er de ikke vilde med skøjteløb i stedet for? Eller heavy metal, dér er også masser af kostumer? …«

Læs resten af svaret på dette og tre andre spørgsmål i PROUD! Magazine #5 her

Læs flere artikler, interviews og anden lækkeras om LGBTer i dansk musik i PROUD! Magazine #5 her

 

http://www.youtube.com/watch?v=XjNhXGABQfs