PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

12
okt

Queer, Queerere, Vinnie Who

af Dea Daily

Når du hører Vinnie Who i radioen, er stemmen svær at placere. Navnet gør det ikke lettere. Mand eller kvinde? Et menneske midt imellem, måske? Svaret er, at Niels Bagge er maskulinitetens Pinocchio – der er ingen bånd, der binder ham.

Niels Bagge blev opfundet i 1987. Discomusikken i 1975, da Gloria Gaynor sang Never Can Say Goodbye. Københavneren er således temmelig sent på den med sine polerede keyboardmoves, bløde trommer, dansable basgange og signaturen: Upåklagelig falsetsang. Men Danmark var i den grad klar til en fyr som Vinnie Who, da han udgav debutalbummet Then I Met You i 2010.

De mange tributes til Travoltas, kokainens og discokuglens årti har imidlertid ikke været helt med vanilje, fortæller Niels Bagge. PROUD! møder ham i forbindelse med hans koncert på årets Skanderborg Festival.
»Jeg er godt klar over, at der var noget, der hed disco. Men for at være helt ærlig, så ved jeg ikke en skid om 70’erne. Eller 60’erne eller 80’erne. Jeg får også altid bank i Trivial Pursuit!« erkender han hurtigt. »Jeg har bare et univers. Nærmest en utopi, jeg lever i. Og så kan det godt være, at det er 70’er-agtigt – jeg synes bare, det er sjovt.«

Du lyder som en pige
Under førnævnte koncert hørte PROUD! to piger diskutere højlydt. Emne: Om Vinnie Who var en dreng eller en pige. Konklusion: Underordnet – han/hun var i hvert fald sej og lækker!

Men hvordan er det for en 23-årig mandlig sanger at blive forvekslet med en pigestemme?
»Det er jeg kun stolt af! Det er det, jeg har stræbet efter. Jeg har jo øvet mig i at synge sådan her, så det er kun fedt. Mission accomplished,« tilføjer han kækt. »Men jeg har altid haft nemt ved at synge på den måde. Det er faktisk sværere for mig at synge i fuldt register.«

Læs resten af artiklen her og find blandt andet ud af hvilke fyrer Niels Bagge synes er lækrest.

Læs flere artikler, interviews og anden lækkeras om LGBTer i dansk musik i PROUD! Magazine #5 her