PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

4
jul

PROUD! Magazine #4 er udkommet

Denne udgaves tema er bold – i alle tænkelige afskygninger. Læs magasinet gratis her

LEDER af Tine Kristensen
Kære bøsser. Undskyld! Dette nummer af PROUD! Magazine vil sandsynligvis virke urimeligt sidetungt i pigernes favør. De fleste artikler handler om boldglade damer og er tilmed mere opløftende end de herre-emner, vi har taget op i dette nummer.

I blandt danske, professionelle bold-personligheder er der lige præcis ingen bøsser at finde. Ingen! (Skulle vi have overset en enkelt derude, siger jeg undskyld med det samme) Men helt modsat er det i kvindernes omklædningsrum indenfor en lang række sportsgrene.

Visse sportsgrene er langt hen ad vejen blevet sikker zone for herrerne, eksempelvis volley og rugby. Nationalsporten fodbold er en helt anden snak. Vores fodboldkultur er efter alt at dømme gennemsyret af bøsse-fobi, og i Dansk Boldspil-Union opfatter ledelsen LGBTer som ”en interessegruppe”. Ja, vi skriver faktisk 2011. Jeg kan godt forstå, at mange bøsser holder sig væk fra fodbolden – eller holder lav profil overfor kammeraterne. Men I er derude, selvfølgelig er I det.

Nu kan vi se, at stolte homoseksuelle sportsmænd begynder at springe ud på verdensplan. Senest i form af svenske Anton Hysén dette forår. De markerer små skridt i den rigtige retning på en lang og mudret vej. Det her handler selvfølgelig ikke om, at alle skal høre om vores spraglede seksuelle tilbøjeligheder. Det handler om, at vi fandme også har ret til at være her. På banen, på tribunerne, i omklædningsrummene og i det hele taget. Hvis forholdene for LGBTer i de danske sportsklubber nogensinde skal blive bedre, så de skal magtfulde nøglepersoner i sportsverdenen sende klare, antihomofobiske signaler. Så længe Dansk Bold-Union kan læne sig tilbage og påstå, at der ikke findes bøsser i dansk fodbold, fordi ingen tør stå frem, så længe vil intet ændre sig.

Vi kan måske vente længe på, at en gay fyr springer ud i fodboldens verden. Men i mellemtiden håber jeg, at dette boldnummer af PROUD! Magazine kan illustrere, at der er masser af seje homoer i sportens verden. Ofte på toppen af verdensranglisten.

God læselyst!

Læs hele magasinet gratis her