PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

2
apr

Kaboom – en fuser …

FILMANMELDELSE: Kaboom
London Lesbian and Gay Film Festival 2011

Cannes kan rende mig! Den fornemme filmfestival gav LGBT-prisen, ‘Queer Palm’ til Kaboom sidste år. Forleden åbnede bøssefilmen så dette års London Lesbian and Gay  Film Festival, og jeg må sige, at PROUD! har en lidt anden smag end filmjuryen i Cannes.

Herren med filthatten i instruktør-stolen hedder Gregg Akari, og nogle af jer kan måske huske hans navn for en apocalyptisk teenagetriologi, blandt andet med filmen Totally F***ed Up. Hverken dommedag eller sex er instruktøren blevet for voksen og følsom til, og vores hovedperson, Smith, knalder til højre og venstre med hvad der ligger for  hånden (inklusiv hånden selv) – uanset køn.

Thomas Dekker gør det godt i rollen som Smith, og hans venner og bekendte er vældigt søde og til tider også underholdende. Filmen byder på et forfriskende åbent syn på seksualitet, hvor Kinsey-skalaen til og med er oppe at vende – den slags byder vi altid velkommen.

Det var plussiden, for hvor Kaboom kunne være blevet en skarp og humoristisk ungdomsfilm med det rette eksistentielle twist i enden, vælger den i stedet en helt uventet, uforståelig og uinteressant kurs. Efter 50 minutter tager filmens egentlig plot (hvis man vil gå så vidt) først for alvor fart, og uden at afsløre for meget bevæger filmen sig i en retning, der mest af alt minder om en overnaturlig bøsseudgave af D.E.B.S. – bare uden selvironi og sweet looove.

Jeg ved ikke, hvad Akari forestiller sig, at jeg skal have med hjem fra biografen her. Et godt grin, et gys, eftertænksomhed? Siden gallapremieren har jeres anmelder suttet på den prisbelønnede film og vendt og drejet den i munden, men jeg ender alligevel med at spytte den ud igen. Man kan insistere på at tillægge filmen motiver som alt fra en kafkask dom over Smiths hovedløse privatliv til en kritik af måden, vores samfund vælger morgendagens ledere på. Men ingen mening giver det. Ikke engang hvis man accepterer, at Kaboom blot skal ses som plain teenage entertainment, gør den sit job ret godt. Det er den ganske enkelt ikke hverken morsom eller charmerende nok til.

Det her er en film, der vil for meget og i stedet ender med intet at opnå. Filmbranchen har smidt masser af konfetti i luften for Kaboom, men jeg synes ikke, der er meget af klappe af.

2 af 5[product id=”7263″]