PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

28
okt

One night stand med nærheden

FILMANMELDELSE: Weekend

Russell (Tom Cullen) møder Glen (Chris New) på en bøssebar en aften som alle andre, og de ender i seng sammen. Det fører dog til mere end et engangsknald. God kemi opstår, selvom Glen planlægger at rejse væk næste dag og den næste tid fordrives med alkohol, stoffer og sex. De to nybekendte lærer hinanden at kende på en måde, som vil give genklang resten af deres liv.

Weekend er en på samme tid en både grim og smuk oplevelse. Den er lige ud af posen. Russell er et romantisk gemyt mens Glens overvejende er præget af skepsis. Hvilket at deres livssyn, der er den rigtigte tilgang til livet forsøges afgjort gennem dybe og indsigtsfulde diskussioner. Det er en simpel og bittersød fortælling om at finde sig til rette i sin person og sit liv, og den stiller spørgsmål om identitet, kærlighed og autenticitet i livet i flæng.

Instruktør og manuskriptforfatter, Andraw Haigh, har givet filmen en utrolig ægthed. Billederne er rå i flade gråblå nuancer og der er brugt håndholdt kamera. Kameravinklerne er skæve, hvilket giver billedkompositionen en vis tilfældighed, og der er ingen fancy effekter eller´sensationer. Weekend er hverken mere eller mindre end hverdagen med dens realisme, bleghed og usexethed. Vi får i bogstaveligste forstand hele historien med hud og hår uden undskyldninger eller retouchering.

Skuespillet er i topklasse og skildrer viser på en dybfølt, men alligevel usentimental måde, hvordan kærlighedslivet i storbyer typisk udspiller sig. Her vinder realismen over fantasien, grimheden over skønheden og hverdagen over drømmescenariet. Forventer man en smuk, sexet og perfekt britisk romance bliver man skuffet. Men ellers kan Weekend på ingen måde skuffe.

4af5_web
[product id=”7430″]

1 Response

  1. Jeg har også set filmen, men jeg kan bestemt ikke se, hvordan denne weekend eller dette one-nightstand bliver starten på et nyt liv. Det er i hvert fald et twist som jeg ikke kan genkende…….