PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

9
jan

Ollekolle kun for homser

Fra artiklen “Ollekolle kun for homser”
Læs hele artiklen her

Regnbueplejehjem og -ældreboliger kun for LGBTer findes allerede flere steder i verden. I Danmark har vi endnu ingen, men projektgruppen Gay&Gray arbejder på sagen, og går det planmæssigt, kan de første homoseksuelle på 60+ flytte ind om et par år.

At rykke teltpælene op i en sen alder, flytte på plejehjem og aflevere en stor del af sin selvstændighed ved hovedindgangen kan være en af de sværeste og mest indgribende beslutninger, man kommer ud for i livet.

At skulle bo sammen med en bunke mennesker, som man ikke kender, og som man ikke nødvendigvis har noget tilfælles med, gør det ikke lettere.

Mange tusinde ældre tager hvert år den sværte beslutning. Men det kan være endnu mere uoverskueligt for homoseksuelle. Det mener Jan Kaare Christensen, talsmand for projektgruppen Gay&Gray under LGBT Danmark.

Projektgruppen har siden 2009 arbejdet for at få Aarhus, København og Frederiksberg Kommune til at prioritere særlige ældreboliger til LGBT-personer.

»Ældre mennesker taler ofte rigtig meget om minder. De taler meget om børn og børnebørn, fordi familien er en fremtrædende del af deres netværk. LGBT-personer har ofte haft et helt andet livsforløb end heteroseksuelle,« forklarer Jan Kaare Christensen.

35 skrevet på listen
Derfor holdt Gay&Gray-gruppen i januar et informationsmøde, hvor interesserede kunne komme og høre nærmere om projektet. 40 mødte op, og heraf skrev 35 sig på en interessentliste.

»Hvis man bare var to eller tre, som havde levet det samme liv, så kunne man tale om, hvordan miljøet var i København, dengang man var ung, og more sig over de historier. Man har måske kendt de samme mennesker. Det er jo ikke fordi, man ikke kan have en god samtale med heteroseksuelle ældre – der er bare ikke mange minder at dele,« mener Jan Kaare Christensen, som selv har rundet 62 år og er gået på pension.

Læs mere om hvorfor, hvordan og hvorledes LGBT-ollekolleren skal ske i resten af artiklen her