PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

22
nov

Nyt liv til Bowies lyd og kærlighed

FILMANMELDELSE: Velvet Goldmine

Lige fra filmens intro bombarderer os med Brian Enos Needles in the Camels Eye, bliver vi suget ind i 70’ernes rebelske rockunivers. Filmen tager ved og nægter at give slip, før den efter to timer efterlader dig rundforvirret og forkommen af sex, drugs and rock’n’roll.

Jonathan Rhys Meyers (The Tudors) og Ewan McGregor pryder Velvet Goldmine som de to unge, musiske antihelte. Førstnævnte spiller Brian Slade, baseret på David Bowie, (som også har skrevet det nummer, filmen er opkaldt efter). McGregor – senest set i film som Beginners og I Love You Phillip Morris – er Kurt Wild, en klar Iggy Pop-reference.

Christian Bale er også med i form af journalisten Arthur Stuart, som sættes til at afdække Slades skæbne 10 år efter dennes forsvinden fra rampelyset. I sine unge år har Arthur været intens fan af rock-duoen, og nu konfronteres han med et enormt berømmelsesfatamogana i opløsning.

Filmens symbolik og referencer til konstruerede pop-ikoner (Ziggy Stardust, Gary Glitter) er tyktflydende. Det er en tour de force gennem en dekadent og trashy musikverden. Et sted, hvor grænser nedbrydes i massevis; seksualitetens, kønnets og musikkens. En tur, der med fordel kunne have været en halv time kortere, men en tur, det absolut er værd at tage.

4af5_web

[product id=”6376″]