PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

10
jun

Nyt homoteater giver gratis forestilling til Priden

af Dea Daily

“Hils din mor” er titlen på en sang af Anne Linnet og en vigtig del af det lesbiske pensum. Men “HiLS DiN MOR” er også navnet på et nystiftet homoteater i København, og sidst på sommeren kan du se den første forestilling. Ganske gratis og udendøre i forbindelse med Copenhagen Pride 2011.

I HiLS DiN MOR har en gruppe professionelle scenekunstnere slået sig sammen om at lave teater ud fra et homoseksuelt synspunkt. Det skal både politisk og kulturelt være et modspil til de ellers heteronormative teatre, vi har i Danmark.

Forestillingen Edderkoppekvindens Kys 2 har premiere mandag den 15. august og spiller i en transportabel container-scene på Israels Plads i det indre København. Her bliver den i en uge, hvorefter forestillingen rykker til Onkel Dannys Plads i endnu en uge.

EK2 er en nyskrevet fortolkning i nutidige rammer af en fortælling fra en fængselscelle. Den deles af to vidt forskellige mænd. Den ene er politisk aktivist og sidder inde på grund af sine holdninger til systemet. Den anden er en homoseksuel vinduesdekoratør, der er fængslet for at forføre en mindreårig. Begge er frustrerede over ikke at være accepteret af deres omgivelser, og det bringer dem så tæt på hinanden, at man ikke kan komme tættere.

Det nye homoteater er også vært for debatarrangementer om homoseksualitet i Pride-ugen.

Læs mere på copenhagenpride.dk og hilsdinmor.dk