PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

14
sep

Ny dansk ungdomsfilm med pigeflirt

FILMANMELDELSE: You and Me Forever

You and Me Forever er en dansk fortælling om de helt unge piger Laura og Christine, der altid har været bedste veninder, men som møder en trussel imod deres venskab. En mystisk og spændende tredjepart, Maria, kiler sig ind mellem dem med en forfriskende vildskab og åbenhed over for sex, som får pigernes eksisterende forhold til at virke kedeligt og forældet.

Ingen forældre, rebelskhed og ældre drenge er the shit, og Maria har det hele: et forældrefrit luksushjem, vilde historier og modne drengevenner. Laura bukker under for den udbredte misforståelse, at mødommen skal tages så hurtigt som muligt. Hun lader sig lokke af Maria og afprøver grænser til nye fester, hvor hendes spirende seksualitet mødes af legende undertoner af pigeflirt.

Filmen skal efter sigende være drevet af de unges livskraft og emotionelle liv: de stærke følelser i et venindeskab over for eventyrlysten og en søgen efter grænser.

Hvis man ser bort fra det – måske – overdramatiserede plot, er You and Me Forever blot en fortælling om to forkælede teenagepiger og deres småproblemer. Det er en simpel visning af komplekst teenagefnidder og forældres ufrivillige hjælpeløshed over for dette. Den mest interessante karakter i filmen er den vildledte Maria, som fortjener en del mere opmærksomhed end de to curlingbørn.

Et af filmens pluspunkter er den gennemførte visuelle stil. Her sættes graffiti, faldefærdige bygninger og druk på stationen op mod rene linjer og designermøbler. En simplificeret visuel præsentation af den danske kultur.

Musikken er desuden dansk undergrund med credit til bl.a. Veto-medlemmet Troels Abrahamsen og Grammy-vinderne The William Blakes.

You and Me Forever skal have point for at være en flot og sødmefuld film med en enkel historie i teenagetoner, som er lette at følge med på.

3 af 5

2 Responses

  1. astrid

    er der ikke nogen da liger den ind paa nettet snart ?¿ bor ikke i dk og men kan ikke see den nogensteder 🙁