PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

25
okt

I hjertet og bukserne

FILMANMELDELSE: Going down in LA-LA Land

En letoptagelig og lækker lille sag til en kedelig aften med mangel på vittige one-liners og mandehud – det er min umiddelbare oplevelse af Casper Andreas’ Going Down in LA-LA Land, som er baseret på Andy Zeffers roman af samme navn.

Den homoseksuelle, unge og forventningsfulde Adam tager til Hollywood med drømmen om at slå igennem som skuespiller. Han flytter sammen med den skøre og rigmandsglade veninde Candy, som står klar med støtte og et vittigt indspark, når Adam snart møder den ucensurerede og noget mindre flatterende del af Hollywood. Under den glamourøse overflade findes en flirtende og forførende kraft, som langsomt fører Adam til et punkt, hvor han må vælge mellem sin egen integritet eller en betingelsesløs forfølgelse af skuespillerdrømmen.

Filmen omhandler venskab, brud med grænser og selvrefleksion, mens det løsslupne, selvstyrede og seksuelt frie liv sættes op imod det ærlige, ligefremme og kompromisfyldte kærlighedsforhold. Selvom disse essentielle emner bringes op, kan man ikke sige, at der spilles på de mørke strenge gennem filmen.

De mest interessante og dybtstikkende problemstillinger bliver kun antydet under den humoristiske tone, så hvis man forventer en indbydelse til indgående refleksion over livets problemstillinger og kritik af succesvanvid, bliver man skuffet. Going Down in LA-LA Land er en kliché af den klassiske ’feel-good-fortælling’, som desværre også indimellem lider under halvlunkent skuespil. Det skal dog siges, at dette ikke kun gør filmen ondt. Der er en tråd af ironi gennem hele filmen, som bidrager til den lette og humoristiske tone, der holder publikum godt underholdt.

Gennem alle 105 min. lykkes det at holde publikum beskæftiget med grin og intens intimitet, så hvis man er til en opmuntrende og flirtende oplevelse med et hint af alvor og grimhed, som går både i hjertet og i bukserne, er Going Down in LA-LA Land uden tvivl et kig værd.

3af5_web
[product id=”5565″]