PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

18
mar

Nej, hun er IKKE min mor

Fra artiklen “Nej, hun er IKKE min mor” fra PROUD! Magazine #6. Læs hele artiklen her

Mette henter »fars hos købmanden«, kan Halløj på Badehotellet udenad og synes, at Anne er en »steg«.  Anne køber »hakket kød i Rema« og har set samtlige episoder af The L Word. For hende er en steg noget med mad, mens flotte kvinder er »hotties«. Mette for eksempel! Hendes hustru på 48. Selv er Anne 31 år.

Og deres alder er brandhamrende ligegyldigt. Parret laver mad sammen, træner sammen, læser sammen, rejser sammen. Taler lidt om fortiden, men mest om nuet og deres fælles fremtid. Alder må andre snakke om, hvis de gider. For Mette og Anne er det bare et tal i personnummeret. »Man kan godt passe sammen, selvom der er stor aldersforskel. Jeg har aldrig før oplevet at passe så godt sammen med et andet menneske. Vi er bare perfect match, og så er det da ligegyldigt, hvor gamle vi er,« siger Anne.

Før med efternavnet Gaml, nu Gaml-Sørensen ligesom Mette. I oktober blev de to gift på Aarhus Rådhus.

De byder PROUD! indenfor i deres hjem på Frederiksbjerg. 5. sal, fed udsigt over Aarhus, fritlagte bjælker og lige nøjagtigt med plads nok til Annes møbler, da hun flyttede ind i foråret 2011. Et år efter de mødte hinanden.

Kvindefest for 35+
Rammen var Womens Night Out i Åbyhøj.

»Den dér kvindefest, hvor man egentlig skal være over 35 for at komme ind. Jeg kan huske, at jeg og mine veninder skrev og spurgte, om vi godt måtte komme alligevel,« indleder Anne.  »Ja, du kom heldigvis ind. Vi mødte hinanden i baren klokken halv tre om natten. Jeg havde lovet at hjælpe med at rydde op – det var min gode veninde, der arrangerede – så jeg stod klar med en sort affaldssæk. Men så syntes Anne lige, vi skulle ud og danse,« fortæller Mette.

Det gjorde de og endte med at smutte fra oprydningen og gå hjem sammen. »Det er sgu da fantastisk! Tænk, at man kan være så heldig at tage i byen, drikke sig stiv og møde én, som viser sig at være den eneste ene,« konkluderer Anne lidt hovedrystende.

Oddsene er måske ikke vanvittigt gode, og Mette og Anne skulle da også se hinanden an mere end en enkelt nat.

De gjorde som så mange andre. Lavede mad til hinanden, gik på kaffedate, tog en spontan tur til Rom. Det bar kun én vej. »Det var noget bekendt ved Anne, som om jeg havde kendt hende før. Det virkede bare så rigtigt,« siger Mette.

Dårligt match på papiret
I dag er de glade for, at de mødtes tilfældigt midt i en oprydningsdans. Havde kvinderne søgt en kæreste via nettet for eksempel, havde de formentligt klikket forbi hinanden. »Du ville nok ikke søge datingprofiler på kvinder over 45 år – og så ville jeg ikke dukke op. Mens jeg nok ville have sagt 35 plus, hvis jeg skulle forestille mig en kæreste. Det kan vi lige så godt være ærlige om,« lyder det fra Mette med et stort smil.

Hun og Anne følte sig heldigvis frem i stedet for at dvæle ved de mulige bump i vejen længere forude. »Jeg tror, at hvis jeg havde fået et stykke papir med faktaoplysninger om dig, og du fik det samme om mig, så ville vi ikke umiddelbart have tænkt, at her var der et godt match. »Hun er 46, jeg er 29. Hun har børn i forvejen, jeg læser stadigvæk«,« forklarer Anne. »Ja, så slår hjernen til,« supplerer Mette og prikker ind i tindingens grå krøller. »Det skete bare, uden at vi tænkte for meget. Og det er svært at sige, men selvom vi havde mødt hinanden på en anden måde, så kan det da godt være, at vi alligevel havde fundet ud af, at der var noget,« fortsætter Mette.

Læs resten af historie om Mette, Anne, børn, alder og fremtiden her