PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

25
jul

Navratilova blev skubbet ud af skabet

af Dea Daily
fra artiklen “Sport for åbne skabslåger”
Læs hele artiklen her

Tidligere verdensetter med 59 Grand Slam-trofæer på kaminhylden og en lang række andre tennisrekorder bag sig. Tjekkisk/amerikanske Navratilova gik på pension kort før hun fyldte 50 i 2006.

Springet: Var snarere et skub. Under et interview i 1981 stillede en journalist spørgsmål om hendes forhold til forfatteren Rita Mae Brown. Hun forklarede, at hun ikke kunne tale om det af hensyn til sponsorerne – og velkommen på forsiden.

Landingen: Martina Navratilova blev et af de mest prominente lesbiske ansigter i tennissporten. Ikke mindst fordi der var interessante affærer for pressen at grave i. Da forholdet til Rita Mae Brown gik i stykker, fandt hun sammen med en anden forfatter, Judy Nelson. De holdt sammen i en årrække, til trods for at Nelson egentlig var gift. Da de gik fra hinanden, sluttede kvinderne ring på bedste lebbemanér: Rita Mae Brown og Judy Nelson blev kærester!

Martina Navratilova skabte sig en fantastisk karriere uagtet sin seksuelle orientering, og i dag er hun en dedikeret aktivist indenfor politik og homorettigheder.

Læs hele artiklen “Sport for åbne skabslåger” her.
Den fortæller også historierne om 5 andre sportshomoer gennem tiderne

Historien er fra PROUD! Magazine #4. Køb det på tryk her