PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

23
feb

Når regnbuefamiliens farver blegner

KLUMME: Jeg var i selskab med tre regnbuefamilier nytårsaften 2009. Vi var flere børn end voksne, og jeg tænkte meget på, ja indrømmet, mig selv og mine nytårsforsætter for det nye år. Ved Gud, jeg ønskede fred og sundhed til alle, og mest af alle til mine tre små børn og min kære kone.

En kone, der godt nok var blevet så underligt fjern på det seneste. Men er det ikke det, der sker i enhver småbørnsfamilie? At forældrene bliver så distancerede og usynlige i konturerne overfor hinanden? Man er så ophængt, udhængt og rundbarberet på albuerne af at skifte ble, lave mad, gøre rent og have et fuldtidsjob, at ens hjertenskær bliver det sidste i rækken af gøremål.

En mor ud af seks til denne nytårskomsammen fortalte, at der i forlængelse af alle regnbuefamilierne, der var dukket op i de senere år, nu også kom skilsmisser.

”Skilsmisser!”, tænkte jeg, ”det er da løgn.” Når man har børn sammen, må man da klemme ballerne sammen. Også selvom de hænger i laser eller måske er blevet unaturligt store. Godt, jeg ikke ytrede mine ta er out loud i den hyggelige nytårsstemning. To dage senere fandt jeg ud af, at min kone havde en affære med en kvindelig kollega. Min verden, som jeg kendte den, sprang læk og vandet fossede indover os og vores lille regnbuefamilie på fem.

Læs resten af klummen her