PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

21
dec

Mormonernes flerkoneri er et lesbisk gemmested

Nordamerikas mormoner har ikke det bedste image i verden. Flerkoneri og andre usædvanligheder i deres livsstil har påkaldt sig stor opmærksomhed og gør det fortsat.

Men der er noget, man ofte glemmer. De udbredte ægteskabelige konstellationer, som involverer mere end to parter, kan have uomtvistelige fordele. Når en mand tager sig mere end én kone, er disse hustruer ligeledes gift med hinanden. Talrige kilder peger på, at de polygame forhold i mange tilfælde fungerer som tilflugtssted for lebiske, som ganske vist gifter sig med manden, men glæder sig mest til at gå i vaskekælderen med konerne.

Mormoner tolererer ikke mandesex i deres rækker, men for kvinder er der interessante og befriende gråtoner mellem hvidt og sort. Det er ikke officielt accepteret eller fremskyndet, at konerne bliver SÅ tætte, men der bliver i mange tilfælde set igennem fingre med det. De Sidste Dages Hellige anerkender og har givetvis altid gjort det, at kvinderne kan knytte meget tætte bånd, og at det er noget af det smukke ved flerkoneri. At det eventuelt munder ud i lesbiske orgier i Utah, havde den knapt 200 år gamle kirke dog næppe planlagt.

I øvrigt har polygami i én eller anden form – f.eks. hvor en kvinde har flere mænd – historisk set eksisteret indenfor mange trosretninger, eksempelvis buddhisme og islam.

2 Responses

  1. Janus

    Det bør nok for god ordens skyld nævnes at flerkoneri har været forbudt inden for de fleste afarter af mormonismen siden 1890, og at mormoner der indgår flerægteskab, risikerer ekskommunikation fra kirken.

  2. Troels

    Ja den største mormonkirke, forbød flerkoneri i 1890. MEN det blev stadig prakticeret langt op i 1900-tallet. Bl.a. Mitt Romneys familie var nogle af dem, som praktiserede flerkoneri efter den første erklæring kom. I den store mormonkirke, er flerkoneri tolereret på disse to måde: 1. Manden gifter sig igen efter hans første hustru dør, bemærk mormoner tror på evigt ægteskab, derfor vil manden have begge koner i mormonhimlen! 2. Manden bliver borgerligt skilt, men mormonægteskabet ophører ikke, det er meget svært at få det “evige ægteskab” ophævet, og gifter manden sig igen vil begge kvinder regnes til ham i mormonhimlen.

    Og så skal det nævnes, at omkring 100.000 mormoner tilhører såkaldte fundamentalistiske mormonkirker, hvor de i den grad stadig har flerkoneri! Søg fx på Warren Jeffs som er leder af den største fundamentalistiske mormonkirke.