PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

30
maj

Moderne mockumentar-kliché

SERIEANMELDELSE: Modern Family

Man bør måske ikke sætte en Tarantino-fan til at anmelde amerikansk sødsuppe, men Modern Family fik et forsøg alligevel. Jeg er ikke en sitcom-pige, men hvis du er, har denne serie på sin vis nogle meget fine kvaliteter. Alene det faktum, at det er den første serie på amerikansk tv, der har et bøssepar med barn som en fast del af castet, er værd at klappe i hænderne over.

Serien får på sin egen sitcom-måde (læs: karikeret og stereotypt) portrætteret bøsse-parret Cameron og Mitchell ret troværdigt. Et af seriens største aktiver er den måde, parret og deres adopterede datter indgår i seriens ganske komplicerede familieforhold på. For eksempel med en lidt homo-forskrækket far, som på sin egen vis holder af og accepterer dem.

Hvis man er til sitcom- og mockumentary-stilen, er serien absolut hæderlig, men ”slå-sig-på-lårene-af-grin”-sjov er den ikke set med danske humorøjne, og den håndholdte kamerastil virker ofte decideret forstyrrende.

2 af 5

[product id=”7308″]

3 Responses

 1. Dan

  Det var da ikke sørlig godt uddybet og begrundet? Og personligt synes jeg faktisk at den serie er ret skæg, netop fordi det hele er så underspillet.

 2. Thomas

  Giver Dan ret, det var en meget tyndt begrundet anmeldelse. Serien er netop “slå-på-låret”-sjov fordi den tager hverdagssituationer og gør dem ekstreme, men på en helt fantastisk underspillet måde.
  Og synes det er meget imponerende man sådan kan sige at den ikke er sjov med danske humørøjne, for hvad begrunder man det med?

 3. Mange tak for jeres input.

  Jeg vidste udmærket, at jeg lagde mig ud med mange tv-seere, da jeg anmeldte Modern Family. Mange er begejstrede, og serien har vundet fine priser, men jeg står fortsat ved anmeldelsen – og vi behøver jo heller ikke være enige. Hvis I nyder serien, er det glimrende 🙂

  Vores filmanmeldelser er som regel meget korte, men her er en uddybning, nu I efterspørger den:

  I mine øjne er Modern Family bestemt ikke underspillet. Den får måske den vurdering fordi, der ikke er dåselatter, men i virkeligheden forekommer seriens karakterer mig at være HYPER karikerede. Det er der så meget, der er i komediens verden, men det her er over the top efter min smag. Modern Family slægter stilmæssigt The Office en lille smule på, men har en amerikanske polish, som jeg ikke er pjattet med. Alt i alt betyder det, at jeg har svært ved at relatere til både figurerne og det, der foregår, fordi jeg får følelsen af at se på et skuespil – mens god fiktion får mig overbevist om, at det her er virkelighed.