PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

15
apr

Min store, beskidte hemmelighed

af Dea Daily

Han gik i søndagsskole som lille. Siden hed det juniorklub og Indre Missions Ungdom. Der blev og bliver stadig bedt bordbøn før alle aftensmåltider hos Jonas Lauridsen i Hvide Sande, og alkohol drikker man med måde. Han finder råd i Bibelen og hos Gud, og Jonas gør i det hele taget hvad han kan for at være god kristen. Men han er bøsse. En ulækker synder, syntes han i mange år.


OM JONAS

• Kristen
28 år
Bor i Hvide Sande
Diakonpædagog
Er født og opvokset i et Indre Missionsk hjem med bordbøn,
søndagsskole og nul sex før ægteskabet.


»Jeg troede, at hvis jeg levede min seksualitet ud, så ville jeg ryge i helvede. Det drejede sig ikke bare om en familie, der ville rynke på næsen; det ville få evighedsbetydning,« fortæller Jonas Lauridsen.

Han er i dag 28 år og bor hjemme hos sin far i Hvide Sande på den jyske vestkyst. Det er et hyggeligt, men midlertidigt, afbræk fra Aarhus, som han snart flytter tilbage til. Han holder af sin barndomsby, men den er ikke optimal at leve i som åbent homoseksuel:
»Jeg havde troet, at det ville være værre, og jeg har ikke oplevet noget dårligt. Men det jeg mangler er forståelse og opbakning. Holdningen er, at det er forkert at… leve det ud. Folk spørger aldrig, om jeg har fået en kæreste, eller hvorfor jeg IKKE har. Min opfattelse er, at jo mindre vi kan tale om det, jo bedre er det,« siger Jonas.

Forholdet til de nærmeste venner og familien er heldigvis anderledes:
»Derhjemme kan vi godt tale om det, og jeg ved også, at en kæreste ville være velkommen.«

Gud er bare kreativ
Sådan har det desværre ikke altid været. Især sin far har Jonas taget mange svære samtaler med, for de læser Bibelen forskelligt når det gælder homoseksualitet.

Læs resten af Jonas’ historie i PROUD! Magazine #3 her

Se Jonas svare på spørgsmålet:
Hvordan påvirker din tro dit liv som homo?