PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

17
okt

For meget af det gode er vidunderligt

FILMANMELDELSE: Mit Liv med Liberace
Premiere: 24. oktober 2013

Filmen om den flamboyante Liberace havde en hård start med sig, da ingen af de prominente filmproducenter turde producere den, fordi den simpelthen var for gay. Det liberale HBO tog derfor i stedet udfordringen op og det er der kommet en skøn Emmy-vindende film ud af.

Filmen handler i meget korte træk om Liberace og hans medarbejder/boy toy/søn/kæreste Scott Thorson. Deres forhold bevæger sig igennem forskellige stadier, og karaktererne udvikler sig undervejs. Det er den rejse vi tages med på.

Egentligt er der ikke så alverdens dybde i filmen, men den portrætterer en kunstner og en tid, og de fortællinger i sig selv er en tur i biografen værd. Det er en meget kærlig film, der ikke har til formål at kritisere parrets livsstil. For der er egentligt nok at tage fat på. Som eksempel har vi, at Liberace får Scott til at få plastikkirurgi for at ligne Liberace selv eller i det mindste hans søn – samtidig med, at Scott er hans kæreste. Det er der jo ingen tvivl om er en smule bizart, men filmen præsenterer det uden fordomme. Det gør, at man som seer føler sig inviteret i deres univers og, at denne  åbenhed skal behandles med respekt.

Det er nogle af Hollywoods tunge drenge der er med. Og de leverer varen. Michael Douglas og Matt Damon er morsomme, vedkommende og rørende. De portrætterer to ekstremt flamboyante karakterer og det lykkes dem at undgå at kamme over. Sartere sjæle end undertegnede vil muligvis være uenige. Rob Lowe fortjener også et lille tip med hatten for hans rolle som plastikkirurgen, der vitterligt ikke har ét eneste ansigtsudtryk – tak til botox og ansigtsløft for det.

Man skal se filmen for at få et indblik i 50erne til 70ernes højest betalte entertainers liv, men også for at opleve lidt af slut-70’ernes vanvid. En tid hvor der på den ene side er så højt til loftet, at mænd kan gå rundt i kæmpe pelse, kjoler, store mængder af guld og farvelir, som ikke er set mage siden, men på den anden side så lavt, at kendte homoseksuelle mænd blev nødt til at lyve sig til imaginære koner. En tid hvor homoseksualitet var så fjern i den almene bevidsthed, at Liberaces fans hoppede på denne løgn – selvom han er ret gay.

Det er mildest talt bekymrende, at ingen har villet producere denne film. Det er ikke en film, som – i mine øjne – på nogen måder er eksplicit. Sex er en del af filmen, men rent visuelt er det meget få sekunder, hvor der er action på drengen. Jeg synes, at det er bekymrende, at barren ikke er højere i USA, når det kommer til LGBT-tematiske film. Det er også skam, fordi resultatet er blevet godt og den fortjener at være blevet distribueret bredt.

Så for at citere filmens sidste ord: For meget af det gode ER vidunderligt!

4af5_web
[product id=”12229″]