PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

19
jan

Lykken er en trækkerdreng

FILMANMELDELSE: While You Are Here

Uden fordomme glider den tyske While You Are Here ind i forholdet mellem den aldrende Georg og objektet for hans begær: Den unge, prostituerede Sebastian.

Georg bor alene i et tidsvakuum af et hjem, hvor alt er brunt, sirligt og luften nærmest står stille. Eneste afbræk i hans ensformige hverdag er besøgene fra betalingsdrengen Sebastian. Selvom Georg ikke lader det vise, bliver han ude af sig selv af begejstring, da Sebastian en aften misser sin bus og må overnatte. Han griber enhver chance for at holde på Sebastian og forkæler ham efter bedste evne.

Det lyder måske ynkeligt. Og det er det på sin vis også, men trods aldersforskellen forsøger ingen af parterne at udnytte den anden eller situationen. Georg er ikke ældet på den flotte, stålgrå Christopher Plummer-måde, men den ordinære, rynkede topmave-stil. Men han er ikke en gammel gris. Sebastian er absolut en velskåret ung herre, men han er ikke en glat hustlertyper, der er iskold overfor den ældre herres omsorg.

Filmens dialog og baggrundsskud er barberet ind til benet, hvilket skaber en virkningsfuld fornemmelse af at være i en tids- og følelseslomme. Desværre er overgangen fra DV til 35 mm blevet alt for mørk, og det tilføjer en unødvendig dysterhed til filmen. Flere steder bliver det decideret irriterende at skimte efter visuel hoved og hale i den.

Der er tydeligt, at Stefan Westerwelle har lagt sig i selen for ikke at træde i stereotyp-fælden, da han skrev sin afgangsfilm fra Kölns Academy of Media Arts. Det lykkedes i stor udstrækning. Overalt er Georgs lange liv repræsenteret, og en bevidsthed om at døden lurer lige om hjørnet ligeså. Men selvom filmen kun er 75 minutter virker den alligevel cirka et kvarter for lang. Det kniber med at skabe indhold til en hel film på trods af flot udførelse.

3af5_web