PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

19
maj

Low-budget bøllekærlighed i fængslet

FILMANMELDELSE: Release

Den unge, katolske præst Jack Gillie ender, af grunde vi ikke skal afsløre her, bag tremmer. Af uransaglige årsager er fængslets hårdkogte indsatte under mindre overvågning end din lokale Netto-butik, så Jack har mere eller mindre frit lejde til at hooke op med den idealistiske fængselsbetjent, Martin.

Selve historien har ikke noget, vi ikke har set før; fængselsvold, farligt begær og vagter, der er mindst lige så stygge som de indsatte. Men frem for alt skal den ses som en allegori på menneskelig synd og tilgivelse og ikke decideret realisme.

Bortset fra en rimelig jævn præstation af Daniel Brocklebank som Jack, er skuespillet en parodi. Den chikanerende kvindelige fængsels-inspektør og brumbissen i særdeleshed er ufrivilligt komiske.

Darren Flaxstone and Christian Martin, der har skrevet og instrueret Release, har dog rykket sig væsentligt som filmskabere siden den rå og mere usikre Shank fra 2009. Trods et budget på cirka en femmer, gør Release ikke ligefrem ondt i øjnene – den visuelle side er faktisk overraskende velfungerende og spiller fint sammen med tematikken.

Gutternes næste udfordring bliver, at få skrabet kapital sammen til at hyre kompetente mennesker på den anden side af kameraet. De lunkne skuespilspræstationer og sandsynligvis mangelfulde instruktion skriger til himlen, men Flaxstone og Martin er et par herrer med potentiale, og det bliver spændende at se, om de hæver niveauet yderligere næste gang.

3af5_web
[product id=”7336″]