PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

6
jun

Livet er for kort til cølibat

af Tine Kristensen

Verdens første åbent homoseksuelle biskop var gift i 14 år med en kvinde, der vidste alt om hans ”tilbøjeligheder”, senere sprang han ud og fik sin Mark.

Homoseksuelle biskopper er ikke nogen nyhed. Helt tilbage til det 11. århundrede har kirken kendt til særligt mandekærlige mænd indenfor murene. Man talte bare ikke om det.

Til gengæld har snakken gået i New Hamshire, USA, hvor Gene Robinson blev indsat som biskop i 2003. Han er homo og vil hverken byde sig selv eller sin mand at leve i skammens skygge.

Gene Robinson voksede op under ydmyge kår i 1950ernes Kentucky. Han var meget syg ved fødslen, men klarede den og strøg senere gennem søndagsskolen uden at misse én eneste dag. Som voksen legede han med tanken om at læse medicin, men endte med at tage hovedfag i amerikanske studier.

På daværende tidspunkt havde Gud allerede hevet Gene Robinson i ærmet, og efter universitetet blev han optaget på præsteseminaret. I løbet af sin tid dér mødte han Isabelle ”Boo” McDaniel.

De fik et forhold, men allerede efter en måned fortalte han hende om de følelser overfor mænd, som han gennem en årrække havde gået og tumlet med.

Læs resten af artiklen om Gene og hvordan han endelig fik sin Mark her