PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

9
feb

LGBTQIAP – hvad kommer nu?

Det er ikke så mange år siden endda, at samfundet så os som syge stakler med en forskruet virkelighedsopfattelse og perverterede lyster. Mens forståelsen er øget markant for homo- og biseksuelle, må transpersoner dog fortsat leve med grov stigmatisering og sygeliggørelse den dag i dag. Men lige så stille kommer de små sejre og horisontudvidelser – også internt hos seksuelle og kønslige minoriteter. Nu taler vi også om intersex, queers og aseksuelle. Men hvad bliver den næste normafvigelse, som kalder på bred accept og forståelse?


Disclaimer

PROUD! og nærværende skribent fralægger sig ansvaret for eventuelt stødte egoer eller forhøjet blodtryk ved læsning af disse sider. Enhver sidestilling af seksuelle og/eller kønslige orienteringer må står for læserens egen regning, ligesom det gælder en eventuelt vakt interesse for nye erobringsområder. Vi minder om, at omend visse af omtalte filier kan forarge og i den offentlige debat er omstridte, er ingen af dem i udgangspunktet forbudt ved dansk lov.


Objektseksualitet
At være følelsesmæssigt og seksuelt tiltrukket af objekter så som Big Ben i London eller en nypoleret Volkswagen.

Hvis du får sommerfugle i maven, hver gang du passerer Statsbibliotekets bogtårn i Aarhus, eller du får lyst til at onanere på de smukke, gule bybusser, så er du muligvis objektseksuel.

Amerikanske Erika Eiffel lever i et lesbisk forhold med Eiffeltårnet i Paris. De to giftede sig i 2007, efter at monumentet friede til Erika en aften, hvor hun stod og fotograferede det. Erika betragter dog ikke sig selv som objekt-lesbisk, da hun også tiltrækkes af mandlige objekter. Her kan man anføre, at Eiffeltårnet med sin falloskonstruktion forekommer mandligt, men lad nu det ligge.

Den nu 40-årige Erikas ekskæreste kender du måske også – Berlinmuren. De to dannede par i 20 år. Også mænd kan være objektseksuelle, men kaster typisk deres lyst og kærlighed på mindre bombastiske objekter. Eksempler er modeltog eller Hammondorgler.

Læs resten af artiklen om egoseksualitet, agalmatofili og et par andre seksualiteter ud over det sædvanlige her