PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

17
mar

Lesbisk ved et teenagetilfælde

Fra Annelysen Lesbisk ved et Teenagetilfælde. Læs hele artiklen her

ANNELYSEN: Vælger teenagepiger seksualitet, som de vælger tøj? Hvis det der lesbisk er moderne, er det da dét, man gør. Eller handler det om, at de ikke magter pornofikserede knægte og derfor må bruge deres eget køn, når de unge, vilde kærlighedshormoner tager over?

Tanja og Kamilla gik to klasser under mig i folkeskolen. Da jeg gik ud, fik jeg at vide, at de var blevet kærester. Det var vist første gang, jeg så lesbiske i virkeligheden.

Da de begyndte i gymnasiet, flyttede de sammen i en lille lejlighed inde i byen. Jeg besøgte dem en enkelt gang, og jeg kan huske, at de havde en gigantisk hudfarvet dildo liggende på en kommode i entreen. Det var vist første gang, jeg så en dildo i virkeligheden.

Det der med, at de var to piger, der var kærester med hinanden, undrede mig sådan set ikke. Men jeg forstod ikke helt, hvorfor de havde dildo-display som velkomstgave til deres gæster. Jeg kan huske, at vi var nogle stykker, der hviskede lidt om, at vi syntes det var mærkeligt, at de havde behov for at lave sådan en show ud af deres seksualitet – især fordi alle omkring dem accepterede dem helt, som de var. Den der dildo og alt det offentlige gramseri måtte de bare gerne holde for sig selv.

I mit unge uprøvede sind, kom jeg til at tænke politisk ukorrekte tanker som for eksempel: »Leger de bare lesbiske for at være interessante?«.

Doktorleg eller lebbefase?
Senere hørte jeg, at de var flyttet fra hinanden. Tanja havde fået en ny kæreste – en kvinde. Kamilla havde en mandekæreste.
Kamilla endte med at gifte sig med en mand og få to børn. Tanja holdt godt fast i kvinderne.

Jeg har flere gange tænkt, om Kamilla overhovedet var lesbisk – eller biseksuel? Jeg har ofte hørt kvinder fortælle om deres lesbiske fase; altid placeret et sted i teenagealderen. Jeg gik vist også selv igennem den, men den varede højst to minutter – så gad jeg ikke lege flere doktorlege med min veninde.

Læs resten af Anne O’Mannes funderen over seksualitet, alder, arv og miljø her