PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

27
maj

Lesbisk tegneseriefilm vinder Guldpalmen

Abdellatif Kechiches franske, lesbiske romance Blue Is the Warmest Colour: The Life of Adele vandt i går Den Gyldne Palme, den mest eftertragtede pris ved Cannes Film Festival.

Juryen med Steven Spielberg i spidsen valgte, ret utraditionelt at tildele prisen ikke kun til Kechiche, men også filmens to skuespillerinder; Adele Exarchopoulos og Lea Seydoux. Exarchopoulos spiller en 15-årig pige, hvis liv bliver vendt på hovedet, da hun forelsker sig i en ældre kvinde, spillet af Seydoux. Historien er baseret på den franske graphic novel af sammen navn skrevet af Julie Maroh. Den er desværre ikke udgivet på hverken dansk eller engelsk.

Fra den originale graphic novel:
Blue is the Warmest Color

Den tre timer lange film har allerede inden prisuddelingen skabt en del overskrifter med sine eksplicitte lesbiske sexscener, hvoraf én af dem er mere end 10 minutter lang. Men det var filmens evne til at fortælle en medrivende coming of age-historie om stor kærlighed og stor sorg, der resulterede i stående bifald fra publikum. Vi glæder os i hvert fald til at se filmen i de danske biografer.