PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

2
maj

Lesbisk superstar i ren tragedie

Hun har det helt fint, skal vi skynde os at sige. Sangerinden Merrill Beth Nisker, bedre kendt som Peaches. Men i øjeblikket har hun en solid portion tristesse i sit liv, idet hun spiller hovedrollen i den klassiske opera, L’Orfeo. Dette er ikke en anmeldelse, men blot et lille servicepip fra teateret i Berlin, hvor PROUD! fik en unik mulighed for at overvære generalprøven på forestillingen.

L’Orfeu er Claudio Monteverdis musikalske fortolkning af den måske mest kendte græske tragedie overhovedet: Orpheus, der var så syg efter et pigebarn ved navn Eurydice, at han rejste helt til dødsriget for at hente hende, da hun pludseligt døde.

Som du måske fornemmer, er Orpheus som oftest blevet spillet af en mand, siden forestillingen blev opsat i 1607 som en af de allertidligste operaer. Men Peaches er som bekendt en kvinde, og deri ligger vel nok det mest banebrydende nye i opsætningen på HAU1 i Berlin. Crossdressing, mandekærlige fyre og generel queerness dominerer forestillingen, som du kan se nedenfor.

Skulle du tilfældigvis være i Berlin i den kommende tid, eller er du gigafan af sangerinden bag titelrollen, så er der altså en utraditionel oplevelse at hente på HAU1. L’Orfeo spiller 4.-5. samt 7. maj 2012.

httpv://youtu.be/9fMy3s0cKGE