PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

17
sep

Lesbisk håndbolddrama igennem tiderne

af Julie Bønløkke Dollerup

Hvis man lige er blevet skiftet ind fra heterobænken og pludselig spiller i lyserødt, kan det være svært at finde hoved og hale i håndbolddamernes eskapader. Her får du et hurtigt overblik, så du kan tale med ude i byen.

 

 

ANJA OG CAMILLA … OG MIA, METTE OG MAREN
Det mest vedholdende (men til dato ubekræftede) rygte på dansk håndbolds damefront må være snakken om Anja Andersens og Camilla Andersens forhold. Det endte efter sigende brat efter OL-triumfen i Atlanta i 1996. Anja rejste hjem fra USA dagen før resten af holdet. Officielt fordi hun var træt af pressehysteriet – i virkeligheden måske fordi, hun havde fået sit hjerte knust af en medspiller.

Ved OL i Sydney i 2000 var der igen noget i luften for Camilla Andersen. Hun var forinden blevet gift med den norske landsholdsfløj, Mia Hundvin, og de to var således de første ægtefæller nogensinde, der skulle i kamp mod hinanden ved et OL. Ægteskabet holdt desværre ikke længe. Mia smuttede tilbage i hetero-folden, og Camilla fandt en ikkehåndboldspillende kvindelig kæreste.

Mens Camilla Andersen med tiden er stået åbent frem med sine forhold i pressen, omgærder en vis mystik stadig Anja Andersens kærlighedsliv. Det har længe været en mere eller mindre offentlig hemmelighed, at Anja gennem mange år dannede par med stregspilleren Mette Melgaard.

Læs mere om Anjas damer, Gro, Katja, Rikke, Lotte og Mulle i resten af artiklen her

Artiklen er fra PROUD! Magazine #4 – læs magasinet gratis her eller køb det på tryk her

1 Response