PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

13
okt

Burde være blevet på bænken

FILMANMELDELSE: Maggie & Annie

Lykkeligt gift husmor begynder til softball med ny, lesbisk kollega – og så har denne våde singledamedrøm af en film vist nærmest lavet sig selv.

Men med et budget på 80.000 dollars og dertilhørende usikkert manuskript, rusten dialog og en af mange forhadt slutning, er der langt fra dømt tilbagelænet filmfornøjelse. Lad os begynde med slutningen. Som anmelder er det afgørende ikke at spoile noget for den uindviede, lesbiske filmelsker. Så jeg vil forsøge ikke at afsløre for meget om den slutning, der i sin tid fik LGBT-miljøet til at fare op af biografsæderne med knyttede protestnæver: Lad os blot sige, at den absolut kun kan forsvares fordi, instruktøren og forfatteren Kimberly K. Wilson selv er lesbisk.

Resten af filmen er dog på ingen måde overraskende. Den er, som man kan forvente af budgettet, og både billede og lyd runder kun med nød og næppe første base. Klichéerne driver ned ad væggene i den elendige dialog, men man må tage cap’en af for skuespillerinderne, der gør deres bedste med materialet. Kemien mellem Amy Thiel og Joy Yandell (som Annie og Maggie) er langt hen ad vejen overbevisende.

Intet kan dog ikke kompensere for resten af filmens mangler, og den fremstår i detstore hele med et ærgerligt ”start 90’er”-feel til trods for, at den er fra 2002. Kimberly K. Wilsons gode intentioner, modige slutning og det faktum, at hun brugte alle sine sparepenge på at gøre filmen til virkelighed er sympativækkende. Men det ændrer ikke på, at filmen er independent på den tarvelige måde.

2 af 5

Læs flere anmeldelser af film, hvor homoerne går til bolden i PROUD! Magazine #4 her
[product id=”5509″]