PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

15
feb

Længe ventet Thure-film er for banal

FILMANMELDELSE: Keep the Lights On
Berlinalen 2012

Mød Erik (Thure Lindhart), dokumentarist bosiddende i New York, onanerende til forventningen om at finde lige præcis den dér dejlige fyr, som skal sparke benene væk under ham. Og mød Paul (Zachary Booth), som bliver den, der sparker benene væk under Erik.

Paul nyder et crack i ny og næ, men da det langsomt udvikler sig til en alvorlig afhængighed, bliver det Eriks opgave at stå imod utilregneligheden og forsøge at samle stumperne af det engang perfekte forhold.

Det kunne blive så godt, og den hede sex ved første møde åbner da også helt op for blusset, men så går der pludselig banaliteter i den, og pist væk er ophidselsen over den  bøsseforholdsfilm, mange har ventet med spænding. Vi når aldrig helt ind under huden på karakterne – som i øvrigt er hovedpersonerne i instruktøren Ira Sachs’ eget kærlighedsliv. Det kunne have været et rørende portræt af to mænd på randen af sammenbrud – forårsaget af stoffer og den elendighed, de bringer med sig. Men Zachary Booths pæne Paul formår ikke rigtigt at overbevise som stofmisbruger, og Thure Lindharts ulykkelige og forvirrede Erik brænder aldrig igennem lærredet.

Det gør det heller ikke nemmere at tage de to karakterer alvorligt, når de i en periode på otte år ikke ændrer frisure eller skægvækst én eneste gang. Måske Eriks pandehår trimmes lidt undervejs, men ellers ser de ud i 2006, som de gør i 1998. Det er simpelthen for irriterende.

Der er få gode (tragi)komiske øjeblikke i filmen, som da Erik via en telefonsexlinje pludselig får Paul i røret, eller da han tålmodigt og beskyttende holder Paul i hånden, mens denne bliver kneppet af en ung knøs. For ikke at tale om Eriks engangsknald med en muskuløs totalfuser, der byder på juice og lækker udsigt.

Keep the Lights On kører gennemgående på laveste blus. De få gange temperaturen stiger, og man er lige ved at få kradset hul i overfladen, bliver der desvœrre skruet ned igen, og skildringen af forholdet forbliver kølig og kedelig. Ærgeligt.

3af5_web
[product id=”9226″]