PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

24
okt

Lækker armymentor i lesbisk Karate Kid

FILMANMELDELSE: A Marine Story

Badass marinedame (Alex Dreya Weber fra The Gymnast) vender hjem fra Irak før tid . Det viser sig hurtigt, at hun ikke har forladt sin post af egen fri vilje, men er blevet anklaget for ”upassende opførsel”. Nu er hun afskåret fra det militær, hun har pligtopfyldende har tjent.

Vred og indebrændt drikker hun nogle heftige sjusser og knalder et par fyre i gulvet, inden hun får muligheden for at bruge sit krudt på at preppe den 20-årige Saffron til militæret. Under indflydelse af amfetamin og en små-psykotisk kæreste er Saffron blevet taget for butikstyveri og har fået valget mellem fængsel og militærtjeneste.

Trods tematikkens alvor har A Marine Story en lidt barsk, men kærlig humor og masser af omsorg for sine karakterer. Disse lider dog under at være overfladiske og unuancerede. Samtidig fejler kontinuiteten i filmens historiefortælling nogle steder alvorligt. Men Weber (og hendes beundringsværdige sixpack) er solid som den strenge, men ikke insensitive læremester, der i bedste Karate Kid-stil får stivet Saffron af både fysisk og psykisk.

I virkelighedens amerikanske militær mødte “don’t ask, don’t tell”-politikken langt om længe sit endeligt i 2011. Historien om konsekvenserne og omkostninger for de involverede parter bør dog aldrig gå i glemmebogen, hvilket fortsat gør A Marine Story relevant og vedkommende.

Det grundlæggende budskab om den enorme lukkethed og uretfærdighed er ikke hverken genialt eller originalt leveret, men overlever – hovedsagligt på Webers præstation. Ingen går fra filmen i tvivl om, at den nu afskaffede politik udelukkede stærke og passionerede ledere fra miltæret.

3af5_web
[product id=”5501″]