PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

12
nov

Kvindelige DJs: De søde piger distraherer

af Dea Daily

Fra artiklen “Festens løvinder”.
Læs hele artiklen her

Mai Schaarup og Helle Zebitz står bag pulten på hver deres side af nattelivets generationskløft. Der er 30 års aldersforskel på de to DJs. Mai går efter de beskidte toner og den afsindige fest, mens Helle efter mange års fokus på tonerne er blevet stadigt mere optaget af tekstuniversets dybere mening og atmosfæren på gulvet. Alligevel ser undergrundens vår-unge og homoklubbernes grånende matriark ens på mange ting.

»Man når vel også et tidspunkt, hvor man ligesom har prøvet det hele?«

Spørgsmålet kommer fra Mai til Helle og er retorisk. For jo, før eller senere kommer mæthedsfølelsen, når man nat efter nat skaber kulissen for fulde, festende folk. I provinsen såvel som i storbyen, ved enorme, kaotiske arrangementer og små, stramme fester.

Ikke at hverken Mai eller Helle mener, de har udlevet hele potentialet i deres DJ-tilværelse endnu. Men man kan godt blive rundtosset som en vinyl ved tanken om de arbejdstimer, alderspræsidenten i selskabet, Helle Zebitz, har haft bag pulten.

29 år gange to ugentlige jobs i gennemsnit, som igen ganges med seks timer. Godt 18.000 timer med det, mange anser som en fed loppetjans med billige drinks, lette scoringer og musik, man selv bestemmer over. Det er det også! Men der er mere i det, forklarer Mai Schaarup.

»At være DJ kræver en meget personlig fornemmelse for musikken. Det er vigtigt at få folks opmærksomhed, og jeg kan godt lide at udfolde mig og have et udtryk bag pulten. Det er mig, der har ansvaret for festen.«

Enhver kan kalde sig DJ
Mai har været DJ i to år. Det er hun ikke ene om at kunne sige i øjeblikket. Både det dansende publikum, festarrangører og de garvede DJs har svært ved at få ørenlyd i infernoet af nye, selvbestaltede DJs.

»Der er kommet SÅ mange upcoming DJs i København, det er helt vildt. Bare man har en computer med musik på, kalder man sig DJ,« lyder det fra Mai, som dog godt ved, at hun selv er én af de mange nye i klassen.

Læs resten af interviewet med Mai Schaarup og Helle Zebitz her