PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

10
maj

Kvindefodbold er altså ikke kun for lesbiske

I dag udkommer bogen “Katrine – kvindefodboldlandsholdets anfører”. PROUD! nåede at få en snak med hovedpersonen, inden hun rejste tilbage til Norge, hvor hun bor og arbejder.

“Hvis jeg var blevet spurgt for 10 eller bare to år siden, om mit liv ville udkomme i bogform, ville jeg have sagt: “Nej, er du sindssyg?” Det havde jeg virkelig aldrig troet,” fortæller Katrine S. Pedersen.

Alligevel sagde hun ja til at være kvindefodboldsportens ansigt – biografien om Katrine og hendes karriere er den første på dansk om kvinder i fodboldsporten. Mere end 40.000 danske piger spiller fodbold, og hvis hun kan være et forbillede for dem, gør hun det gerne, siger Katrine.

Den 34-årige landsholdsanfører har ikke mindre end 170 A-landsholdskampe bag sig – mange flere end for eksempel Peter Schmeichel. Men livet som professionel kvindefodboldspiller er både uglamourøst og økonomisk utaknemmeligt sammenlignet med herrernes vilkår. Katrine Pedersen og resten af landsholdet knokler, fordi de elsker sporten.

“Vi har ikke vundet ret meget med kvindelandsholdet. Vi har været i syv slutrunder og er kun gået videre fra gruppespillet to gange i min tid. Vi har troen og håbet på et gennembrud HVER gang, men vi spiller ikke for guldmedaljernes skyld,” fastslår anføreren.

Hendes seksuelle orientering og den evige kliché om lesbiske fodboldspillere har også fået plads i biografien, som er skrevet af Erik Juul og den tidligere landsholdskollega Anne Dot Eggers. Det er ikke en stor spiller i Katrine Pedersens karriere, men regnbueflaget ville være mærkeligt at udelade helt, forklarer hun.

“Jeg læste selv om Andre Agassi, og jeg var blevet SÅ skuffet, hvis der ikke havde stået noget om Brooke Shields og Steffi Graf. Hvis jeg havde været sammen med en fyr, så havde der jo også stået noget om mit forhold til ham. Så bogen fortæller da lidt om forelskelse og forhold,” fortæller Katrine Pedersen, som ellers har gået ret stille med dørene i forhold til sit privatliv. Hun er mildt sagt træt af de myter, der binder lesbiske tendenser og kvindefodbold uløseligt sammen.

Både det, fodboldspilleres fremtidsplaner og visioner for kvindelandsholdet kan du læse mere om i PROUD! Magazine#4 her

[product id=”6505"]