PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

26
nov

Konernes frygt – den lesbiske sengedød

»Hej. Jeg ved godt, at det er mega akavet at spørge om, men har I knas i sexlivet? Statistisk set er der en del, der har, men jeg kan ikke finde et kvindeligt par, der har mod på at stille op i magasinet – ikke engang anonymt. Vil I?«

Ikke så få lesbiske bekendte har fået omtrentligt den forespørgsel fra mig de seneste måneder. Men det er for tæt på. Jeg forstår dem udmærket, forstadsfruerne, mødrene og langtidskæresterne, for jeg er selv nøjagtigt lige så blufærdig. Det rager fandme ikke andre, hvad vi gør eller IKKE gør i sengen.

Problemet er bare, at mange af os ikke gør noget som helst. Måske læser vi otte sider i Ken Follets seneste roman og snakker lidt om, hvad morgendagen byder på af forudsigelige prøvelser, men så slukkes lyset, og snart lyder søvnens tunge vejrtrækning gange to. Ingen sex.

Sådan går det i mange længerevarende forhold, homoseksuelle såvel som heteroseksuelle. De seneste årtier har en sejlivet fordom imidlertid bidt sig grundigt fast: At lesbiske forhold oftere mister saft og kraft i soveværelset end andre.

PROUD! har sat sig for at undersøge, om vi virkelig er en minoritetsgruppe af frigide kvindfolk med arme og ben over kors, eller om vores kønsliv bare trænger til en smule positiv rebranding.

Hende, der begyndte
Den kvindelige sociolog, Pepper Schwartz, er vel nok en af de mest udskældte af feminister og lesbiske aktivister overhovedet. Det var hende, der i 1983 udgav bogen American Couples, en undersøgelse af amerikanernes seksualliv på det tidspunkt. Via en større spørgeskemaundersøgelse påviste Schwartz blandt andet, at lesbiske par var de mindst seksuelt aktive af alle monogame konstellationer. Termen »lesbian bed death« var født.

Som allerede antydet: Det blev en hel masse mennesker skide sure over. Det kunne ikke være rigtigt. En af dem var Marilyn Frye, filosof og feministisk teoretiker:

»Dét, 85 procent af alle længerevarende heteroseksuelle par gør mere end én gang om måneden, tager gennemsnitligt otte minutter. Det VI gør, sker ikke helt så ofte, men varer væsentligt længere tid – måske mindst 30 minutter.«

Læs resten af udredningen om den berygtede lesbiske sengedød her:
[issuu width=420 height=280 embedBackground=%23ffffff pageNumber=12 shareMenuEnabled=false showHtmlLink=false backgroundColor=%23222222 documentId=121009135632-f2434391b4524f089f16056ec4449f45 name=issue9_sex username=proud_dk tag=bisexual unit=px v=2]