PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

14
maj

Kommunen bakker op om Aarhus Pride

af Tine Kristensen

Til juni får Aarhus sin første Pride, der skal bidrage til større accept af homo-, bi- og transseksuelle. Både borgmesteren og Ligestillingsudvalget bakker op om arrangementet.

Selvom sommervejret lader vente på sig, er planlægningen af en af de mest farverige sommerfester i Aarhus godt på vej – og opbakningen vokser fortsat. Ligestillingsudvalget i Aarhus Kommune, hvis formål er at fremme ligestilling og mangfoldighed, har nu meldt deres deltagelse til Aarhus Pride, der netop er en hyldest til mangfoldigheden.

”Aarhus er en mangfoldig by, og alle vores forskelligheder er en kæmpe ressource for byen. Vi er alle lige, men ikke ens. Dette hylder vi med Aarhus Pride. Det er dog vigtigt, at vi i en mangfoldig by som Aarhus også fokuserer på det, som samler os – at vi alle er aarhusianere. Derfor bakker vi op om Aarhus Pride og glæder os til at deltage,” siger formand for Ligestillingsudvalget Lotte Cederskjold (S).

En god by for alle
Foruden Ligestillingsudvalget har også borgmester Jacob Bundsgaard (S) takket ja til invitationen til at deltage i Aarhus Pride. Borgmesterens centrale rolle bliver at holde åbningstalen for Pride Lounge på Officerspladsen.

”Aarhus Pride er med fest og farver den 9. juni et flot bidrag til byens vision om at være en god by for alle. Her kan Aarhus igen fejre mangfoldigheden, og jeg tror på, det er vigtigt at kende og respektere vores forskelligheder – også når det drejer sig om forskellig seksualitet. Gennem kendskab og respekt til hinanden vokser muligheden for at skabe et fællesskab, hvor alle føler sig velkommen. Jeg håber derfor, at mange vil vise deres støtte til arrangementet,” siger Jacob Bundsgaard.

Arrangørerne af Aarhus Pride glæder sig over opbakningen. ”Det er et skulderklap uden lige, at både byens borgmester og Ligestillingsudvalget deltager i vores arrangement, og det bekræfter os i, at Aarhus er en by med plads til alle,” siger Mads Hedelund, talsmand for Aarhus Pride, som understreger, at alle også er velkomne til Aarhus Pride – uanset seksuel orientering eller kønsidentitet.

Aarhus Pride finder sted lørdag den 9. juni og består af en parade gennem midtbyen og en folkefest på Officerspladsen, hvor der vil være musik, underholdning, stande og diverse aktiviteter. Læs mere om Aarhus Pride her