PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

2
feb

Kendte danskere giver homohighfive

Du kender måske den verdensomspændende YouTube-kampagne “It Gets Better”? Nu har en århusiansk fyr i samarbejde med STOP AIDS lanceret en dansk pendant.

”Det bli’r bedre” er et nyt videoprojekt, hvor alle og enhver kan optage videoer, der skal hjælpe unge LGBT’er. Projektet har kickstart i dag, 2. februar.

Med udgangspunkt i personlige fortællinger skal projektets videoer hver især inspirere unge LGBT-personer, som oplever mobning eller andet på grund af deres seksuelle orientering eller kønsidentitet.

Blandt de danske deltagere, som du allerede nu kan se på detblirbedre.dk, er kulturminister Uffe Elbæk (R), rockgruppen D-A-D, danser Silas Holst, vejrvært på TV 2 Cecilie Hother og multikunstner Thomas ”Tomboy” Bickham.

Bag projektet står 25-årige Martin Møller Aamand fra Aarhus, der selv sprang ud som homoseksuel, da han var 19 år gammel. Springet ud af skabet var ikke let, men som han siger i sin egen video, er livet kun blevet bedre siden.

”Jeg håber, at rigtig mange vil bidrage med deres personlige video,” siger Martin Møller Aamand og understreger, at man bestemt ikke behøver at være kendt for at bidrage.

”Det bli’r bedre” er officiel partner med det amerikanske ”The It Gets Better Project”, som i 2010 blev skabt af journalist Dan Savage og hans partner Terry Miller efter en række tragiske selvmord blandt unge LGBT-personer i USA.

”Siden det amerikanske projekt begyndte, har jeg haft lyst til at lave en dansk udgave, fordi det positive budskab er så vigtigt,” siger Martin Møller Aamand.

Danmark er ifølge WHO et af de lande i verden, hvor der registreres flest selvmordsforsøg. Imens viser en undersøgelse foretaget af STOP AIDS i 2011, at sandsynligheden for at du som LGBTer vil forsøge at tage dit eget liv fire gange højere, end hvis du var hetero.

”Det er især de unge LGBT-personer, der er hårdt ramt, hvad angår både selvmordstanker og selvmordsforsøg,” siger Klaus Legau, sekretariatschef i STOP AIDS.

”De unge LGBT’ere sidder – modsat de ældre, der ofte flytter til storbyerne – på alle folkeskoler i hele landet. En national strategi eller handlingsplan på området er derfor altafgørende og i sidste ende et spørgsmål om liv eller død for disse unge mennesker,” siger han.

På mindre end to år er ”The It Gets Better Project” blevet en verdensomspændende bevægelse, der har inspireret til flere end 30.000 brugergenererede videoer, der er blevet set over 40 millioner gange.

Blandt de mest populære deltagende er den amerikanske præsident Barack Obama, popsangerinden Lady Gaga og komiker og tv-vært Ellen DeGeneres. Desuden har medarbejdere fra Google, Facebook og Pixar bidraget.

Se det nye, danske initiativ på detblirbedre.dk, hvor du også kan læse mere om, hvordan du selv bidrager med en opbaknings-video.

1 Response

  1. Hvorfor skriver de og i at det inkludere transpersoner, uden at gøre det? hvis jeg skal sige det på jysk “det er træls”
    Et stort tag til STOP AIDS Klaus Legau for at inkludere transpersoner.
    En tak til D.A.D for at sætte fokus på køn.