PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

7
nov

Kendt DJ: Musik minder om sex

af Lasse Berg

Fra artiklen “Nattens Spillemænd”
Læs hele artiklen her

Efter 14 år som DJ er Simon Holk Witzansky lidt af en dj-veteran. Men selvom han er et veletableret navn i og uden for homo-musikmiljøet, er det stadig publikum, der er det vigtigste, forklarer han. DJ-gerningen kan minde lidt om sex. «Jeg er meget opmærksom på mit publikum, og hvor de er i festen. Jeg forsøger at mærke efter, om musikken skal være blødere eller hårdere; om publikum skal nusses lidt bag ørerne, eller de bare skal have det full-on,« forklarer Simon.

«En af mine styrker er, at jeg kan improvisere og skifte retning lynhurtigt, alt efter hvad folk vil have.« Han har dog hele tiden en plan med musikken. «Jeg laver et forløb, der har en stigning. Det gælder om skabe noget spænding og ikke fyre det hele af på én gang,« siger Simon.

Simon Holk Witzansky har ageret pladevender i ind- og udland og på både homo- og heterosteder. «Jeg spiller til en del homo-fester, da jeg er mest kendt dér, men bliver også booket til heteroscenen, da folk gerne vil have mere mangfoldighed blandt deres publikum,« forklarer han.

Cv’et tæller blandt meget andet klubben Disco Volante, han havde med DJ-makkeren Rosa Lux, Outgames på Rådhuspladen, en fødselsdagsfest for Helena Christensen og senest Copenhagen Pride. Men for Simon handler det ikke om stedet eller størrelsen, men om hvordan forbindelsen er med publikum.

«Det kan være lige så fedt at spille til en fest for kun 100 mennesker en lørdag morgen, hvor klubben emmer af lykke, og hvor man bliver helt høj, fordi det hele går op i en højere enhed. Det er der ikke noget, der kan slå.«

Fra artiklen “Nattens Spillemænd” – Læs hele artiklen her