PROUD! FILMFESTIVAL | LGBTQ-film i Paradis | 30. sep - 7. okt '17

FILMANMELDELSE

20
dec

Kærlighed er en kontaktsport

FILMANMELDELSE: The Mermaids

Matematiknørden Nikkis liv forandres, da hendes psykolog opfordrer hende til at begynde at dyrke en sportsgren. Psykologen vil have Nikki i kontakt med andet end ligninger og logiske måder at forstå verden på; hun skal i kontakt med andre mennesker og sine følelser. Men da Nikki træder ind som nybegynder på football-holdet The Mermaids, er det ikke kun sporten, hun kommer i nærkontakt med.

Nikki er begyndt på en ny fase af sit liv, og det betyder forandring. Forandringen kommer for alvor, da Nikki efter træning – ups – kommer til at overvære sin coach og den smukke quarterback Tina i færd med en omgang hed gennemsnavning og afklædning i omklædningsrummet. Det er første gang, den socialt akavede Nikki oplever det, hun overfor sin psykolog med store begejstrede øjne kalder for “Sapphisch Liebe”. Det er et fællesskab, hun tydeligvis også gerne selv vil deltage i – selvom det vist ikke lige var det fællesskab, hendes psykolog havde i tankerne.

The Mermaids er en humoristisk kortfilm, der ikke blot handler om en stakkels nørdet ung kvinde, der pludselig finder ud af, at hun er lesbisk. Der er intet stakkels over Nikki, selvom hun er outsider og en nørd. Og det lesbiske bliver som sådan ikke problematiseret. På den måde skaber filmen karakterer og situationer, der ikke er stereotype, selvom de er en smule flade og genkendelige. Det genkendelige – f.eks. nørden, der skal lære at være social – skaber en sikker ramme, der kan udvides, så der kan siges noget nyt om de ellers stereotype karakterer og situationer.

Det “Sapphische Liebe” er solidt placeret i filmens centrum, men vi kommer i kontakt med mange sider af den; både som venskab, fællesskab, kærlighedsforhold og som et magtspil, der kan få jalousien til at boble i omklædningsrummet. Det er et lesbisk fællesskab, som outsider-nørden Nikki begærer med alt det sammenhold, alle de magtkampe, al den jalousi og al den kærlighed, der følger med.

The Mermaids er en underholdende og sød kortfilm på 36 minutter, der udnytter den korte tid til at komme i nærkontakt med mange sider af den sapphiske kærlighed.

3 af 5

Dvden indeholder også kortfilmen Lady Pochoir.

[product id=”11669″]